Akvaryum Litresi Nasıl Hesaplanır?

Akvaryum Litresi Nasıl Hesaplanır?

Akvaryumların dekoratif olma özellikleri, çoğunlukla bu nedenle tercih edilen bir hobi olmalarına neden olur. Bu durum akvaryumun konumlandırılacağı alana göre ölçülerinin seçilmesine de neden olur.  Buraya kadar her şey normal olsa da, unutulmaması gereken diğer önemli ayrıntılar bulunur. Bir akvaryumun alacağı su miktarı, elverişli bir yaşam atmosferi oluşturma oranı ortaya koyar. Diğer bir deyişle akvaryum litresi hesaplanmalı ve buna göre tür ve balık sayısı da buna göre hesaplanmalıdır. Bunun yanında akvaryumların litresinin hesaplanması, tuz ve diğer birçok ayrıntının net bir şekilde hesaplanabilmesi açısından da önemlidir. Akvaryumların kaç litre su aldığını önceden öğrenmeli ve buna göre bir planlama yağmalısınız.


Akvaryumum Kaç Litre Nasıl Anlarım?


Piyasada bulunan akvaryum çeşitleri, 3 Litreden başlayan ve 120 Litreye kadar ulaşabilen ölçülere sahiptir. Genellikle satın alım sırasında kaç litre olduğu bellidir. Bununla birlikte beslenecek balık türü ve sayısı, bazı ek malzemelerin kullanımını litreye göre hesaplanması gibi detaylar, akvaryumunuzun kaç litre olduğunu hassas bir şekilde hesaplamanızı gerektirebilir. Basit bir hacim hesabı formülüyle, akvaryum litresi kolayca hesaplanabilir. Akvaryumunuzun en, derinlik ve boy ölçümünü yaparak, bu üç rakamı birbirleriyle çarpın. Çıkan sonucu 1000’ e böldüğünüzde akvaryumunuzun kaç litre su aldığını kolayca bulabilirsiniz. Daha detaylı açıklamak istersek

En x Derinlik x Uzunluk : Çıkan sonucu 1000’ e bölün.

Örneğin ; En ölçüsü 60 Cm olan, derinliği 30 Cm olan ve uzunluğu 50 Cm olan bir akvaryumunuz olduğunu düşünelim. Bu durumda 60 x 30 x 50 : 90000 sonucuna ulaşırız. Bu sonucu yani 90000’ , 1000’ e böldüğümüzde 90000/1000: 90 sonucuna ulaşırız. Bu durumda akvaryumunuz 90 Litredir. Akvaryum litresi hesaplamanın en kolay yöntemi budur ve bu formülü kullanarak pek çok konuda ihtiyacınız olan hesaplamaları yapabilirsiniz. Litre hesabına göre hangi tür ve kaç adet balık besleyebileceğinizi daha net belirleyebilirsiniz. Bunun yanında tuz kullanım oranı gibi hesaplamalar için de akvaryumunuzun kaç litre olduğunu mutlaka hassas bir şekilde belirlemeniz gerekir. Satım aldığınız akvaryumun litre hesabını mutlaka kendinizin de yapması gerektiğini unutmayın.

Etiketler: akvaryum litresi hesaplama
Temmuz 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR