Akvaryum Su Kaçırıyor Ne Yapmalıyım?

Akvaryum Su Kaçırıyor Ne Yapmalıyım?

Akvaryum eşsiz bir hobidir ve elde edilen sonuçlar itibariyle, son derece tatmin edici bir uğraştır. Bununla birlikte hemen her aşamada özenli ve titiz davranmak ve yoğun çabalar göstermek gerekir. Akvaryumların su kaçırması sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Genellikle bu kaçırma, damlacık şeklinde sızdırma şeklinde başlar ve fark edilmediğinde ya da ilgilenilmediğinde giderek büyük bir sorun haline gelir. Su kaçakları genelde birleşim noktalarındaki silikonun zarar görmesi nedeniyle ya da bir cam çatlağının oluşmasıyla meydana gelir. Her iki durumda da kısa bir uğraş sonucunda eskisinden daha sağlam bir akvaryumunuz olabilir.


Su Kaçağının Tespiti Nasıl Yapılır?


Öncelikle kaçaktan şüphelendiğiniz bölgeye kadar suyun boşaltılmasını sağlamanız gerekir. Kaçak olduğunu fark ettiniz ancak nerede olduğunu bulamadıysanız, birleşim noktalarını gözlemleyin. Bu bölgelerde aşınmış ya da atmış silikonlar olup olmadığını kontrol edin. Elinizi kesmemeye özen göstererek, birleşim noktalarında dıştan elinizi gezdirerek nem veya ıslaklığın nerede son bulduğunu veya fazlalaştığını araştırın. Islaklık olan bölgeyi bir kalemle işaretleyin. Kaçağı tespit ettiğinizde akvaryum tamiri için hazırlık yapmanız gerekecektir.

Su Kaçağının Tamiri

Kaçağın yeri bulunduğunda, sızmanın oluştuğu bölgeye kadar suyu boşaltmanız gerekecek. Kaçak akvaryumun alt bölümündeyse, tamamen boşaltmanız ve dolayısıyla balıklarınızı bir karantina akvaryumuna almanız gerekir. Kaçağın bulunduğu bölgedeki silikonu tamamen temizlemeniz gerekecek. Bunun için bir maket bıçağı kullanabilirsiniz. Silikon temizliğini hem dışarıdan hem de içeriden yapmanız gerektiğini ve hassas olan camı çizmemeye özen göstermeyi unutmayın. Silikon kalıntılarını temizlemek için temiz bir bez ve aseton kullanabilirsiniz. Bununla birlikte asetonun akvaryum suyuna karışmadığına özen göstermeniz gerekiyor.

Akvaryum silikonu kullanarak, içeriden ve dışarıdan temizlediğiniz bölgeye yeniden silikon çekmeniz gerekiyor. Hızlı bir şekilde kuruması için saç kurutma makinesi kullanmanızı öneririz. Ancak bu kurumadan sonra en az 12 saat beklemesi ve iyice kuruması gerekiyor. Eğer bekleme şansınız varsa bu süreyi 24 saat olarak uzatmanız daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Akvaryumu doldurarak kaçak kontrolü yapın. Cam çatlaklarından kaynaklı oluşan su kaçakları içinse, mutlaka camın tamamen değişmesi gerekir. Cam değişikliği yaparken, mutlaka diğer kenarlarla aynı kalınlıkta cam kullandığınıza ve çatlamanın durduğu bölgeden kaynaklı oluşması olasılığına dikkat edilmelidir.  

Etiketler: akvaryum su kaçağı
Temmuz 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR