Akvaryum Suyu Nasıl Berrak Olur?

Akvaryum Suyu Nasıl Berrak Olur?

Akvaryumda hangi canlı besleniyor olunursa olunsun berrak bir suya sahip olmak her akvaryum sahibinin en temel arzularından birisidir. Çünkü içerisindeki canlılar kadar dekoratif görselliği de akvaryumların en temel olgularından birisidir. Bunun sağlanabilmesi için iyi bir akvaryum bakım ve temizliğinin yapılması gerekliliği bulunmaktadır. Bu yüzden akvaryum suyu konusunda her akvaryum sahibi son derece takıntılı bir şekilde hareket edebilmektedir. Akvaryumun içerisindeki suyun tamamen berrak olması, son derece hoş bir görsellik ortaya çıkartabileceği gibi içerisindeki canlılar açısından da son derece sağlıklı bir yaşam alanı oluşturur. Akvaryum suyunun berraklığa sahip olabilmesi açısından mutlaka renginin duru olması gerekiyor. Bunun sağlanabilmesi için dikkat edilmesi gereken birkaç faktör söz konusudur.

Berrak bir akvaryum suyu elde edebilmek için öncelikli olarak akvaryumdaki suyun renginin neden değişebileceği konusunda bilgi sahibi olunması gerekiyor. Akvaryum içerisindeki suyun berrak olmamasına neden olan bulanıklaşmanın ve renk farklılıklarının pek çok farklı nedeni bulunmaktadır. Bunların başında da biyolojik yük geliyor. Tüm akvaryum canlıları, akvaryum içerisinde biyolojik bir yük oluşturur. Bu atıkların su içerisinde temizlenmesi akvaryum suyunun berraklığını geri kazanabilmesine yardımcı olur.

 

Akvaryum Suyu Nasıl Temiz Tutulur?

 

Berrak bir akvaryum suyu için mutlaka suyun temiz kalmasına dikkat edilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Akvaryum içerisindeki suyun temiz kalmasının sağlanabilmesi için akvaryumdaki suyun havalandırmasının ve su sirkülasyonunun oldukça kaliteli olması gerekir. Özellikle de suyun içerisindeki biyolojik atıkların hızlı bir şekilde akvaryum filtresi ile temizlenebilir nitelikte olması gerekir. Bu şekilde atıkların içeride toz partikülleri halinde gelecek şekilde parçalanarak, suyun bulanıklaşmasının önüne geçilebilmektedir. Akvaryum içerisindeki canlılar açısından kapasitenin sınırlarının zorlanmaması da çok önemlidir. Akvaryumda beslenen canlıların sayısı kadar türlerine göre bu sayının akvaryum kapasitesine göre ne durumda olduğuna da dikkat edilmelidir. Yani akvaryum içerisinde kaliteli bir oksijen alanının oluşmasını sağlayacak sayıda ve çeşitte canlıyı beslemeye dikkat etmek gerekiyor. Bununla birlikte akvaryum suyu değişimi gibi periyodik akvaryum temizliği uygulamalarının da kesinlikle aksatılmamasına dikkat edilmelidir.

Etiketler: akvaryum suyu, berrak akvaryum suyu
Temmuz 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR