Akvaryum Yosunu Nasıl Yetiştirilir?

Akvaryum Yosunu Nasıl Yetiştirilir?

Akvaryumunda daha zengin bir görüntü arzulayanlar için birbirinden farklı akvaryum dekorları bulunuyor. Ancak akvaryum içerisinde sabit dekorlardan ziyade hem dekoratif etki oluşturan hem de fayda sağlayan dekoratif nitelik canlıların kullanımı tavsiye edilir. Bu çerçevede de bir akvaryum içerisinde hem görsel zenginlik kazandıracak hem de beslenen canlılara fayda sağlayacak en etkili dekor yosunlardır. Bu nedenle de hemen hemen her akvaryumda mutlaka bulunan akvaryum bitkilerinin başında akvaryum yosunu gelmektedir. Akvaryum yosunları, akvaryum içerisindeki su kalitesine de önemli bir katkı sağlar. Ayrıca beslenen balık ve diğer canlı türlerine göre yaşam kalitesini arttırıcı etkiler oluşturabilmektedir.


Akvaryum Yosunu Yetiştirme


Akvaryumda yosun yetiştirmeye karar veren kişilerin dikkat etmeleri gereken önemli temel hususlar bulunuyor. Akvaryum yosunu yetiştirmek için gerekli olan koşulların sağlanmaması durumunda yosunun akvaryumda yetiştirilebilmesi pek mümkün olmaz. Bu yüzden akvaryumda yosun yetiştirmek için gerekli olan tüm şartların sağlanmasına öncelikli olarak önem gösterilmesi gerekiyor. Bunların en başında da yapay ışık kaynaklarının yerine doğrudan doğal güneş ışığını direkt olarak almasını sağlamak geliyor. Akvaryumun güneş ışığını doğrudan alan bir noktada yerleştirmek, yosun oluşumunu mümkün kılacaktır. Çünkü akvaryumdaki yosunların en temel kaynaklarından birisi de güneş ışınlarıdır. Bununla birlikte güneş almayan bir yerde 7/24 yapay ışık kullanımı gerçekleştirilmesi gerekebilir. Böyle bir durumda uyuması gereken balıklar için pek de kaliteli olmayan bir yaşam alanı teşkil eder. Bu yüzden yapay ışık yerine güneş ışığından faydalanılması tavsiye edilir.

Akvaryum yosunu yetiştirme konusunda akvaryumdaki canlılar için verilen yem miktarının biraz olsun arttırılması gerekir. Çünkü yemlerden gelen artıklar ve oluşturdukları sudaki vitamin kalitesi yosun oluşumunu destekler. Bu şekilde yosun oluşumu çok daha kısa sürede ve çok daha yoğun şekilde meydana gelebilir. Bununla birlikte akvaryumda yetiştirilen canlılarda akvaryum yosunu yetiştirme konusunda direkt etkide bulunur. Örneğin akvaryum içerisinde vatos bulunuyor ise yosun yetiştirme açısından olumsuz etki oluşturabilir. Yosun yetişiyor olsa bile çoğalmadan ve hatta görmeye imkan olmadan vatos tarafından yenebilir. Nitekim akvaryumda yosun temizleme konusunda vatoslardan da yardım alındığı unutulmamalıdır.

Etiketler: Akvaryum Yosunu
Temmuz 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR