Aminosol Vitamin Nedir?

Aminosol Vitamin Nedir?

Evcil hayvanların beslenme, su ve tuvalet ihtiyaçları ile birlikte oyun gereksinimlerinin karşılanması gerekir. Bunun dışında evcil hayvanların özel olarak takviyelerle desteklenmesi sağlıklarının korunması açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Özellikle de kedi, kuş ve köpek gibi evde beslenen canlıların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi açısından vitamin takviyesine ihtiyaçları bulunmaktadır. Aminosol vitamin grupları da tam olarak bunun karşılanması noktasında yardımcı olmaktadır. Bu vitamin takviyesi sayesinde evcil hayvanların yüksek miktarda ihtiyaç duyabildikleri ya da genel olarak eksik olan B vitamini karşılamaya yardımcı olur.

Aminosol Vitamini Nedir?

Günümüzde pek çok evcil hayvan sahibinin evcil hayvan takviye ve vitaminleri konusunda en sık duyduğu ilaçlardan birisi olan aminosol vitamini oldukça sık şekilde kullanılıyor. Bu vitamin ürünü temel olarak sıvı çözelti içerisinde kombine edilen “hidrofilik” B vitaminleri ile birlikte amino asit ve tuz kompleksinden oluşmaktadır. Bu bileşikleri sayesinde de evcil hayvanlarının ihtiyaç duydukları vitamin takviyesini güçlü bir şekilde alabilmelerine yardımcı olmaktadır. Her evcil hayvan için farklı miktarda uygulanması ise oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Aksi halde aşırı takviyeye bağlı çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilmeleri riski ortaya çıkar.

Aminosol Vitamini Nasıl Kullanılır?

Evcil hayvanlar için güçlü bir vitamin takviyesi olması nedeniyle kullanılabilen Aminosol vitamini, geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Bu nedenle de her hayvan için fizyolojik özelliklerinin getirmiş olduğu farklı ihtiyaçlara göre uygun miktarda kullanılmalıdır. Buna göre kedi ve köpekler için 2-3ml/10 kg c.a düzeyinde kullanım gerçekleştirilmelidir. Kanarya ve muhabbet kuşları için ise 1 ile 2 damla aralığında kullanılması gerekir. Papağan ve güvercin gibi kuş türlerinde ise kullanım miktarı 4 veya 5 damla olarak belirlenmelidir. Bunun dışında kanatlı hayvanlar için 1lt/1000 lt, at ve sığır için 10-20 ml/100 kg c.a düzeyinde kullanım gerçekleştirilmektedir. Bu vitamin türü için tavsiye edilen kullanım miktarına göre içme suyu içerisinde seyreltilmiş olarak uygulanabilir. Bununla birlikte kullanım için mama ile karıştırma yöntemi de kullanılabilmektedir. Sağlık sorunları olan ya da fiziksel aktivite yoğunluğu bulunan hayvanlar için kullanım 3-5 gün süre için 2 kat yüksek doz olarak uygulanabilir.

 

Etiketler: Aminosol, Aminosol vitamin
Şubat 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR