Aragonit Kum Nedir?

Aragonit Kum Nedir?

Akvaryum kurmak isteyenlerin her bir detaya büyük bir hassasiyet göstermesi, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturabilmesi açısından çok önemlidir. Akvaryumda balık ve diğer canlıların hem doğal hem de sağlıklı bir yaşam alanına sahip olabilmesi için gerekli olan koşulları sağlamalısınız. Bu konuda kullanım için önerilen ürünlerden birisi de akvaryum kumudur. Akvaryum kumu konusunda aragonit kumu en fazla tercih edilenlerden birisidir. Ancak akvaryumda balık yetiştirmeye başlayan kişiler için aragonit kum nedir merak edilebiliyor. Aragonit kum her ne kadar son derece etkili olsa da doğru akvaryumda doğru canlılar için kullanılmalıdır. Aksi halde oldukça hassas olan akvaryum canlıları için faydadan çok zarar oluşturabilir.


Aragonit Kumu Özellikleri Nedir?


Aragonit kumu akvaryumlarda yaygın olarak kullanılan bir kumdur. Aragonit kum nedir bilmeyenlerin doğru kullanım gerçekleştirebilmesi mümkün olmaz. Aragonit kumun kullanımı için uygun olduğu akvaryum canlıları arasında Tropheus türü balıklar gelmektedir. Tropheus balık türünün doğal ortamında mevcut olan kumların analiz edilmesiyle hazırlanan kum türüdür. Özellikle Tropheus ve diğer tropikal balık türleri tarafından her zaman istenen su yumuşaklığının oluşturulması açısından oldukça önemli bir kolaylık sağlıyor. Aragonit kumun akvaryum içerisinde bu balık türleri için gerekli olan su yumuşaklığını hem doğal hem de sağlıklı bir şekilde karşılayabilmelerine yardımcı oluyor. Bu nedenle de bu balık türlerini besleyen kişiler için en ideal akvaryum kumu türlerinden birisidir.


Aragonit Kum Hangi Balıklar İçin Uygun?


Aragonit kum nedir
kadar kullanım şekli de çok önemlidir. Her akvaryum canlısı için kullanılabilecek bir akvaryum kumudur. Bu nedenle aragonit kumunun kullanımı noktasında mutlaka akvaryum içerisindeki balıkların uygun türe sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Bu çerçevede de aragonit kum, Tropheus balık türü için kullanımı gerçekleştirilebilmektedir. Bununla birlikte Malawi ve Tanganyika türü balıklar içinde kullanılmaktadır. En belirleyici ve kullanım özelliklerden birisi de kum yatağında kesinlikle tortu bulundurmuyor ve tutmuyor olması gelmektedir. Balıkların yetiştirilmesi noktasında aragonit kumlar diğer tüm kum türlerine göre çok daha yaşanabilir nitelikte bir akvaryum suyu oluşturulabilmesine yardımcı oluyor.

Etiketler: Aragonit Kum
Ağustos 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR