Bentonit Kedi Kumu Nedir?

Bentonit Kedi Kumu Nedir?

Evde kedi beslemek, pek çok ihtiyacı beraberinde getirir. Bu nedenle de günümüzde kediler eözgü son derece geniş bir kedi bakım ürün yelpazesi bulunmaktadır. Kedi bakım ürünlerinden birisi de kedi kumlarıdır. Evde beslenen kedilerin tuvalet ihtiyaçlarının hem sağlıklı hem de konforlu bir şekilde karşılanmasına yardımcı olur. Ancak kedi sahipleri, kedi kumu almaya karar verdiklerinde karşılarına çok çeşitli seçenekler çıkıyor. Dolayısıyla hangisini alacağına karar veremiyor. Bentonit kedi kumu modelleri ise yaygın olarak tercih edilmesiyle bir adım öne çıkıyor.

Bentonit Nedir?

Bentonit kedi kumu modellerinde kullanılan bentonit aslında doğada bulunan bir kil türüdür. Ancak doğada az miktarda olmasından mütevellit fiyat açısından sektörde biraz daha yukarıda bulunmaktadır. Saf bentonit maddesi, sıvıyı içerisine çekme gücü kapasitesi açısından oldukça etkili bir çözüm oluşturuyor. Özellikle de topaklanma ve taşlaşma olması ile çok rahat bir şekilde kedinin her kullanımından sonra ilgili bölge temizlenebiliyor. Böylelikle çok daha uzun süreler koku sorunu olmadan son derece sağlıklı ve konforlu bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu kedi kumu türü, kedinin idrarını oldukça hızlı bir şekilde emmektedir. Bu şekilde sert bir cisim haline gelecek şekilde topaklanmaktadır. Söz konusu topakların alınması ile kedi kumunun hijyenik kalması sağlanıyor.

Bentonit Kedi Kumu Özellikleri Nelerdir?

Bentonit kedi kumu modellerinin günümüzde kedi sahipleri tarafından bu kadar sık tercih edilmesinin farklı nedenleri bulunmaktadır. Bu nedenlerden birisi de ıslak olduğu zamanlarda taneciklerinin birbirine yapışmasıdır. Ayrıca topaklaşmış olan idrarı kolay bir şekilde kürek vasıtası ile kum kabından alabilmek mümkündür. Bu şekilde ekstra bir baskın koku özelliğine sahip olmasına gerek olmadan çok daha uzun süreler kokusuz kullanım sağlıyor. İçeriğinde bulunan mineraller geometrik formdadır. Bu özelliği ise yüksek sıvı emmiş olan tanelerin bakteri oluşumuna karşı engelleyici oluşturmasıdır. Bununla birlikte tüm kedilerin sağlıkları açısından tamamen doğal olması da yaygın olarak tercih edilmesine neden oluyor. Üzerinde bulunan pudra ve lavanta gibi kokular ile de kediyi rahatsız etmeden güzel kokuları çevresine yayabilme özelliğine de sahip olan bir kedi kumudur.

 

Etiketler: Bentonit Kedi Kumu
Nisan 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR