Beta Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Beta Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Beta balıkları, eşsiz görünümleri ve agresif tavırlarıyla, akvaristlerin en çok ilgisini çeken akvaryum balıkları arasında yer alırlar. Muhteşem görünümlerinin yanı sıra, aynı zamanda zorlu akvaryum koşullarında bile hayatta kalmayı başarabilen, dayanıklı balık türleri arasındadır. Doğada oksijenin az olduğu bölgelerde yaşayabilen betalar, akvaryumlarda da oksijen dengesi bozulduğunda, su yüzeyine çıkarak oksijen alırlar. Bu durum bazı unutkanlıklar nedeniyle oluşan sorunlar sırasında hayatta kalmalarını sağlar. Beta balığını edindikten sonra ortaya çıkan Beta balığı hangi balıklarla yaşar? Sorusunun oldukça tartışmalı bir cevabı vardır. Bilinen en net bilgi Beta bağlığının erkeğinin başka bir beta balığı erkeği ile asla birlikte bir akvaryuma konulmaması gerektiğidir. Bu birliktelik, erkeklerden biri ölene kadar süren bir dövüşün oluşmasına neden olur. Bazı durumlarda erkek beta balıkları, dişilerine de saldırabilirler. Bu özellikleri bazen başka balıklarla da ölümcül dövüşlere girişmesine neden olabilir. Dolayısıyla beta balığı tek bir erkek ve dişiden oluşan bir çift olarak akvaryumda beslenmelidir.

Büyük Akvaryum Hacmi


Beta balığı hangi balıklarla yaşar?
 Sorusunun yanıtını oluştururken, üzerinde durulması gereken konulardan biri de, akvaryumun boyutudur. Bir Beta balığının yaşam alanı ne kadar büyükse, o kadar mutlu ve daha az yırtıcıdır. Dolayısıyla akvaryumunuzun boyutunun beta balığı ve diğer balıkların yaşam alanı olarak kabul edilebilir ölçülerde olmasına dikkat etmeniz gereklidir. Akvaryumunuzun boyutu ne kadar büyükse, o kadar fazla balık beslemeniz mümkündür. Aksi halde balıkların birbirleriyle daha sık karşılaşması ve buna paralel olarak da sorunların ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır. Dahası küçük akvaryum boyutunda fazla balık bulunması, balıkların yeterli oksijeni alamamasına d neden olacaktır.

Akvaryumunuzun boyutunun yeterli olduğunu düşünüyorsanız, örneğin mavi gurami, otocat balığı, neon tetra, orydoras gibi türleri aynı akvaryumda besleyebilirsiniz. Beta balığı hangi balıklarla yaşar?  Denildiğinde, mavi gurami, otocat balığı, neon tetra, orydoras, herlequin rasbora, loach ve corydoras balıkları denenmiş ve sorun olmayan balıklar olarak bilinirler. Bununla birlikte herhangi bir nedene dayalı olarak beta balıklarının erkekleri, saldırganlaşma olasılığına her zaman sahiptir. Bu nedenle betanın bulunduğu akvaryumlar, sürekli gözlem altında olmalıdır.

Etiketler: beta balığı
Eylül 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR