Beta Balığı Nasıl Beslenir?

Beta Balığı Nasıl Beslenir?

Beta balıkları doğanın muhteşem görselliğinin bir yansıması olarak, olağanüstü bir güzelliğe ve görselliğe sahiptir. Bu muhteşem güzelliklerinin yanında beta balıklarının, akvaryumcular için özellikle tercih nedeni olmalarına sebep olan çeşitli özellikleri de bulunur. Doğada sinek larvaları, küçük su böcekleri gibi gıdalarla beslenen beta balığı nasıl beslenir? Sorusu da sıkça sorulan bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Hareketli ve bir o kadar da agresif bir balık türü olan Betaları en az 7,5 Litre olmak üzere ve daha büyük ölçekli akvaryumlarda beslemelisiniz. Geniş alanlar betaların mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için önemlidir. Bununla birlikte asla iki erkek beta balığını bir akvaryum da bir araya getirmemelisiniz. Mutlaka ölümcül bir savaş çıkacak ve biri hayatını kaybederken, diğeri de çeşitli hasarlar alacaktır. Ayna da kendisini gördüğünde bile saldırganlaşan bir balık olan beta erkeğinden, bir akvaryumda sadece bir tane olmasına özen göstermelisiniz. Çok sayıda dişi betanın ise aynı akvaryumda bulunmasında bir sakınca yoktur.


Beta Balığının Beslenmesi


Canlı ve protein ağırlıklı bir beslenme düzenine sahip olan bu akvaryum canlıları için, beta balığı nasıl beslenir? Sorusunun sıklıkla sorulması tesadüf değildir. Uygun bir yem bulmak konusunda sürekli sıkıntılar yaşanır. Ancak granül şeklindeki ve yüksek protein içerikli balık yemler, beta balıkları için ideal bir yemdir. Bununla birlikte beta balıkları çok onur balıklardır ve bu sebeple verilen yemin kontrollü bir şekilde olması gerekir. Aksi halde istenmeyen sağlık sorunları ortaya çıkabilir.


Akvaryum da en kolay beslenen balık türü


Beta balığı nasıl beslenir?
Sorusunun yanıtı protein katkılı balık yemlerinin kontrollü şekilde kullanılmasıdır. Bu balık yemlerine dodomama.com aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Beta balıkları, kötü akvaryum koşullarına en fazla dayanıklılık gösteren balık türlerinden biridir. Doğada da çamurlu ve oksijen miktarı düşük bölgelerde yaşayan Beta balığının, su üzerinden oksijen alarak kötü koşullara dayanıklılık gösterdiği bilinen bir özeliğidir. Benzer şekilde birçok hastalığa karşı, diğer akvaryum balıklarına göre daha fazla dayanıklıdırlar. Bu özellikleri Beta balıklarının en kolay beslenebilen akvaryum balıklarının arasında olmasına neden oluyor.

Etiketler: beta balığı
Ağustos 31, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR