Bozuk kedi maması nasıl anlaşılır?

Bozuk kedi maması nasıl anlaşılır?

Yüksek enerjiye ve hareketliliğe sahip kedilerin sütten kesilmesinin sonrasında yaşına göre özel olarak üretilen kedi mamaları tüketmeye başlar. Bu süreçte vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besin gereksinimlerini karşılayacak besin değerlerine sahip kedi mamalarının muhafazasında da dikkatli olunmalıdır. Vakumlu paket veya konservede paketlenen kedi mamalarının tüketim sürecinde muhafazasında çok ciddi aksaklıklar söz konusu oluyor. Bu nedenle de kedi maması açısından ciddi bir bozulma meydana gelebiliyor. Böyle bir durumda kedilerin sağlığı açısından hayati riskler oluşturur. Söz konusu hususlar sebebiyle de kedilerin mamalarının mutlaka uygun saklama koşullarında muhafaza edilmesi gerekir.

 

Bozuk Kedi Maması Tespiti

Evcil hayvanlar için üretilen hazır mamalarda koku yönünden insan koku duyularının pek alışkın olmadığı ve hoşuna gitmeyen nefaset bulunur. Bu sebeple de mamanın durumunun nasıl olduğunu belirlemekte pek çok kedi sahibi fazlasıyla zorlanabilir. Bozuk kedi maması ciddi hayati risk teşkil edebileceğinden, bu gibi etkenlere rağmen mutlaka bozulmuş olan kedi mamalarının tespit edilerek, kedilerden uzak tutulması gerekir. Kedi mamasının bozulup, bozulmadığının anlaşılmasında pek çok hususta olduğu gibi kedilerin güçlü koku duyularına başvurulabilir. Çünkü kediler, bir mamanın sadece kokusundan dahi bozuk olup, olmadığını anlayabilme yetisine sahiptir. Dolayısıyla kedi, mamayı kokladıktan hemen sonra uzaklaşıyor ve aç olmasına rağmen yemek istemiyorsa o mama bozulmuş anlamına gelebilir.

Kedi maması mutlaka paketi üzerinde yer alan saklama koşullarına uygun şekilde muhafaza edilmelidir. Özellikle de içeriğinde yer alan tüm besinlerin maruz kalabileceği bozulma koşulları birbirinden farklı olduğundan her kedi mamasına göre özel olarak hareket edilmelidir. Bununla birlikte kedi mamalarının bozulmaya karşı korunması amacı ile mutlaka uygun miktarda alınması da önemli bir önlem oluşturur. Bu konuda açılan kedi maması paketinin bir ay içerisinde tamamen tüketilmesi gerekliliği göz önünde bulundurulur. Dolayısı ile kedilerin 1 aylık tüketim gerçekleştirebilecekleri seviyede mama alımı bu konuda önemli bir artı sağlar. Bununla birlikte gelişmiş teknoloji ürünü özel paketleme malzemeleriyle paketlenen kedi mamaları da uzun vadeli tüketimler için önemli bir rahatlık sunuyor. Özel vakumlu(açılır-kapanır) paket ağzı sayesinde mamanın daha uzun süre bozulmadan saklanması mümkündür.

 

 

Etiketler: kedi maması, bozuk kedi maması
Ocak 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR