British Shorthair Hangi Cinsle Çiftleşir?

British Shorthair Hangi Cinsle Çiftleşir?

British shorthair kedi cinsleri arasında en sık tercih edilenlerden biridir. Kısaca BSH adı da verilen bu cinsin soyu oldukça eskilere dayanır. Nispeten kısa kulakları, müthiş tüy renkleri ile yakışıklı kedilerden olan BSH’ nin anavatanı Mısır ve Hatta İran dolaylarına uzanıyor. Roma İmparatorluğu döneminde, denizler yoluyla uzun yollar kat etmek zorunda kalan Romalılar, farelere karşı güvenlik görevlisi olarak kendilerine başvurmuş ve bu yolla çok geniş bir coğrafyaya ve özellikle İngiltere taraflarına yayılma şansı bulmuşlardır.  BSH sahibi olan kedi dostlarından British shorthair hangi cinsle çiftleşir? Sorusu sıklıkla geliyor. Bunun sebebi karakteristik özelliklerinin yanında, genetik özelliklere sahip olması ve bazı kedilerde bu gen özelliklerinin de çeşitli sorunlara neden olmasıdır.

British Shortcair Çiftleşme Sorunu Olan Bir Kedi mi?


Uysal, tembelliğiyle meşhur olmasına rağmen, aslında oyuncu ve çok dinamik bir kedi olan BSH, en ideal ev kedilerinden biridir. Söz dinlemesi ve akıllı olmasıyla da meşhurdur. Bu karakteristik özelliklerini koruması için, elbette soyunun da korunması en ideal olanıdır. Dolayısıyla BSH sahiplerinin sıkça sorduğu British shorthair hangi cinsle çiftleşir? Sorsunun net yanıtı öncelikle kendi cinsiyle olmalıdır. Ancak elbette kendi cinsinden bir erkek veya dişi bulabilmek her zaman mümkün olmuyor. Bu durumda diğer cinslerle birleşmesinde büyük bir sakınca bulunmuyor.

Baskın Genler Sorunu


Scottish Fold gibi genleriyle oynanmış bazı kedi cinslerinde, baskın genlerin bulunması sorunu vardır. Ancak bu durum BSH gibi soyu çok eskilere uzanan kedilerde olmaz. Scottish Fold’ un kendi cinsiyle çiftleştirilmesi, bu soyun devamını sağlamakla birlikte, olası bazı sorunlarda ortaya çıkar. Bunlar bazı kulakların duymaması, gözlerde oluşan sıkıntılar olarak ortaya çıkar ve bu sebeple Scottish Fold’ a en yakın fiziksel özelliklere sahip asil soya sahip British Shortcair çiftleşmesi için tercih edilen cinstir. Bu durum fısıltı gazetesi yoluyla British shorthair hangi cinsle çiftleşir? Gibi endişeli soruların ortaya çıkmasına neden oluyor. BSH sahibiyseniz, kedinizin çiftleşmesiyle ilgili tek endişeniz, cinsinin soyundan yürümesini sağlamak istemeniz olabilir. Bunun dışında çiftleşmesi için başka cinslere başvurmanızda bir sakınca bulunmaz.

Etiketler: British Shorthair
Eylül 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR