Çipli Köpek Nasıl Bulunur?

Çipli Köpek Nasıl Bulunur?

Teknolojik yenilikler hayatın her noktasında sağladığı önemli kolaylıklar ve avantajlar ile birlikte çok daha güvenli ve çok daha konforlu bir yaşam standardı oluşturur. Günümüzde teknolojik gelişmelerin sağladığı avantajlardan birisi de sadık dostlarımız köpeklerimizin güvenliğidir. Köpek bakımı hususunda yeni nesil teknolojilerin getirdiği pek çok önemli kolaylık bulunuyor. Ayrıca yeni nesil fırsatlar sayesinde eskiden yapılamayan pek çok şey artık yapılabiliyor. Bunlardan birisi de köpeklere takılan takip çipleridir. Çipli köpek nereye giderse gitsin her zaman sahibinin gözetimi altında bulunabiliyor. Bu şekilde köpeklerin sağlık durumu veya nerede olduğu konusunda her an ve her saniye endişeye kapılmak durumunda kalınmıyor.

Köpek Çipi Nedir?

Yeni nesil teknoloji ürünü olan köpek çipleri mikro boyuttadır. Herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymadığından oldukça minimal bir boyuta sahiptir. Bu şekilde köpeklere onu rahatsız etmeyecek biçimde takılabiliyor. İçerisinde yer alan radyo vericisi sayesinde de uzun ömürlü bir şekilde kullanım imkanı sağlıyor. Bir defaya mahsus olacak şekilde takıldıktan sonra ömrü boyunca köpekler bu çipler üzerinden takip edilebiliyor. Çipli köpek için kaybolma ve sahibi tarafından bulunamama gibi olumsuz durumların söz konusu olması mümkün değildir.

Çipli Köpek Bulma

Çipli köpek bulma işlemleri oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Yeni nesil akıllı telefonlara gerçekleştirilebilen entegrasyonu sayesinde köpek sahipleri, çip takılan köpeğinin her zaman nerede olduğu konusunda bilgi sahibi olabiliyor. Oldukça hareketli ve enerjik canlılar olan köpekler fazlasıyla meraklı ve oyuncudur. Bu durum çoğu zaman sahibinin veya evinin yakınlarından uzaklaşmasına neden olabiliyor. Böyle bir durumda da köpeklerin kaybolması gibi bir durum ortaya çıkabiliyor. İşte bu çipler, söz konusu olumsuz durumların yaşanmasını önlüyor. Çipli köpek bulma işlemi için radyo vericisi bulunan köpeğe takılmış çipin gönderdiği sinyaller takip edilir. Tüm akıllı telefonlara entegre edilebilen basit bir uygulama üzerinden anlık olarak köpeğin konumuna dair takip gerçekleştirebilmek mümkün oluyor. Her zaman aktif durumda kaldığından hiçbir zaman bağlantı sorunu olması gibi bir durumda meydana gelmiyor. Dolayısı ile 7/24 köpeğin anlık konum bilgisi akıllı telefonlardan takip edilebiliyor.

 

Etiketler: köpek çipi
Haziran 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR