Cüce Tavşan Ne Kadar Büyür?

Cüce Tavşan Ne Kadar Büyür?

Normal bir tavşanın şirinliğine şirinlik katacak fiziksel özelliklere sahip olan cüce tavşanlar, son yıllarda tüm dünyaya oldukça popüler hale geldi. Dünyanın her yerinde ev tavşan beslemeye karar verenlerin tercihi yüksek oranda cüce tavşanlardan yana oluyor. Evde cüce tavşan beslemek istendiğinde mutlaka hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Özel bakım koşullarına sahip olan cüce tavşanlar için hem sağlıklı hem de huzurlu bir ortam oluşturabiliyor olunması gerekir. Bu bilgilerin en başında da cüce tavşan ne kadar büyür sorusunun yanıtı gelmektedir. Çok enerjik canlılar olmalarından mütevellit gün boyunca sürekli oyun oynama isteği içerisinde bulunur. Özellikle tek başına birbirinden eğlenceli oyunlar oynar.

Cüce Tavşan Boyutları


Cüce tavşan fiziksel özellikleri dolayısı ile diğer tavşan türlerinden farklıdır. Daha küçük boyutlara sahip olması nedeni ile cüce tavşan olarak isimlendirilir. Fiziksel özellikleri gereğince de oldukça şirin bir görünüme sahip olan cüce tavşan ne kadar büyür en çok merak edilen konulardan birisidir. Standart olarak bir cüce tavşan adından da belli olacağı üzere çok ufak boyutlara sahiptir. Bu fiziksel özellikleri nedeni ile de evde tavşan beslemek isteyenlerin tercih edebileceği en ideal tavşan türüdür.

Evde neredeyse hiç yer kaplamayan bu hayvan, yetişkinliği döneminde bile çok fazla büyümez. Dolayısıyla cüce tavşan ne kadar büyür sorusunun yanıtı 50 santimlik boyla sınırlıdır. En fazla 50 cm kadar bir boya ulaşabilen cüce tavşanların ağırlıkları ise en fazla 1.5 kg oluyor. 50 cm ve 1.5 kg şeklinde fiziksel özelliklere sahip olması nedeni ile evde rahatlıkla beslenebilir.

Cüce tavşanlar temel olarak aslında bir sağlık sorunu nedeni ile bu şekildedir. Çünkü tüm canlılarda olduğu gibi cüce tavşanda da büyümenin belirli bir seviyeyle sınırlı kalması, fizyolojik bir sorundan kaynaklanmaktadır. Cüce tavşanlarda büyüme hormonu eksikliği bulunur. Bu nedenle tüm hayatı boyunca belirtilen boy ve kilo seviyesinin üzerine asla çıkamaz. Cüce tavşanlarda genellikle gri, beyaz, siyah ve kahverengi tonları görülmektedir. Ayrıca cüce tavşanların kafa boyutları da biraz daha küçük ölçülerdedir.  

Etiketler: cüce tavşan
Aralık 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR