Evde Tavşan Nasıl Beslenir?

Evde Tavşan Nasıl Beslenir?

Dünyanın neresine gidilirse gidilsin, tavşanlar şirinlikleri ve tatlılıkları ile insanların beğenisini toplar. Her zaman şansın, sempatikliğin ve şirinliğin temsilcisi olan tavşanlar, evde de beslenebilen canlılardan birisidir. Günümüzde pek çok kişi evde tavşan beslemeyi tercih ediyor. Evde tavşan nasıl beslenir konusunda bilgi sahibi olunmaması ise hem tavşan hem de sahibi için pek yaşanabilir bir ortam sağlamaz. Bu nedenle evde tavşan beslemeye karar verilmesi durumunda mutlaka getireceği sorumluluklar konusunda önceden bilgi sahibi olunmalıdır. Bu şekilde hem onun için hem de kendisi için en uygun koşulları sağlayarak, evde tavşan besleyebilir.

Evde Tavşan Besleme


Tavşanlar, pek çok hayvandan farklı olarak insanlar ile son derece sağlıklı ve yakın bir ilişki kurabilme yeteneğine sahiptir. Son derece neşeli ve sevecen canlılar olan tavşanlar, insanlarla iletişim kurar. Sesleri, hareketleri ve hatta yüz ifadeleri ile bir şeyleri anlatmaya çalışır. Bu denli iletişim kabiliyetine sahip olduğundan evde tavşan nasıl beslenir sorusu aslında çok basittir. Tavşanlar aslında özgürlüklerine düşkün olan canlılardır. Yani sürekli olarak bir kafes ya da kutu içerisinde tıkılı kalmak, tavşanlar açısından pek de iyi bir durum değildir. Bu nedenle evde tavşan beslemeye karar verildiğinde evin içerisinde sürekli dolaşacağını unutmamalısınız.

Evde Tavşan Tuvalet İhtiyacı


Evde beslenen tavşanın en büyük komplikasyonlarından birisi de tuvaletidir. Hiçbir düşünmeden tuvaleti geldiği zaman yapıyor olması nedeni ile pek çok kişi açısından ciddi bir sorun oluşturabiliyor. Evde tavşan nasıl beslenir sorusu kadar evde tavşan tuvalet eğitimi nasıl verilir sorusu da çok önemlidir. Bu noktada tavşana tuvalet eğitimi verirken çok ama çok sabırlı olunmalıdır. Tavşanın kafesinin içerisinde bir bez veya gazete koyarak, üzerine idrarından birkaç damla damlatmak gerekir. Bu şekilde yaparak, zaman içerisinde tavşanın tuvaletini buraya yapma konusunda alışkanlık kazanması sağlanabilir. Ancak bu alışma evresi içerisinde tavşanın tuvalet ihtiyacını evin her yerine yapabilmesi gibi bir durumun söz konusu olacağı da kesinlikle unutulmamalıdır. Bu nedenle çok sabırlı hareket edilmesi ve ona alışma için şans verilmesi çok önemlidir.

Etiketler: tavşan
Aralık 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR