Evdeki Köpek Kokusu Nasıl Giderilir?

Evdeki Köpek Kokusu Nasıl Giderilir?

Kokular köpeklerin yaşamında çok önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda tüyleri ve fiziksel yapılarıyla, kendileri de çeşitli kokuları yaşadıkları tüm alanlara bırakırlar. Üzerine salya, dışkı parçaları, idrar kalıntıları gibi faktörlerde eklenince, köpek sahiplerinin en büyük sorunlarından biri haline gelirler. Her köpek sahibinin evdeki köpek kokusuna zaman içerisinde alışması normaldir. Ancak dışarıdan gelen biri, ev sahibinin fark etmediği bu kötü kokuyu hemen fark eder. Bu durum toplumsal yaşam açısından hayli zorlu durumlarla karşılaşmanıza sebep olur. Bu sebeplerle köpek sahiplerinin Evdeki köpek kokusu nasıl giderilir? Sorusunu sıklıkla sorduğuna tanık olursunuz. Bu soru ancak etraflıca cevaplandırılabilecek, çok yönlü çözümler oluşturmak zorunda kalacağınız bir cevaba sahiptir.

Koku Oluşmasını Engellemeye Çalışmak


Öncelikle köpeğinizin tüyleriyle, salyalarıyla çeşitli kokuları sürekli oluşturduğunu bilerek ve bunu engellemeye çalışarak ilk adımı atabilirsiniz. Evdeki köpek kokusu nasıl giderilir? Sorusunun ilk yanıtı, köpeğinizin kokmasını olabildiğince engellemek olarak verebiliriz. Bunun için köpeğinizin dodomama.com üzerinden temin edebileceğiniz kuru ya da ıslak şampuan aracılığıyla düzenli şekilde yıkamanız gerekecektir. Kuru şampuan ayda 2 defa kullanılabiliyorken, ıslak şampuan ayda en fazla bir defa kullanılarak köpeğinizi temizleyebilirsiniz. Bununla birlikte, herhangi bir kimyasal barındırmayan, sadece su ile ıslattığınız bir mendille, günlük rutinde köpeğinizi silebilirsiniz. Bunun ardından bir köpek fırçası kullanarak, dökülmek üzere olan tüylerini toplayabilirsiniz. Bu sayede tüylerini evin içerisine dökmez ve bunların koku yapması da engellenir.

Evdeki köpek kokusu nasıl giderilir? Denildiğinde, köpeğinizin temizliği kadar, uyuma alanının da rutin temizliğinin yapılması büyük önem kazanır. Özellikle uyuma alanlarında, salya, idrar ve dışkı artığı, tüy dökülmesi nedeniyle, sürekli bir şekilde koku oluşumu gerçekleşir. Bunu engellemek için, özel olarak üretilmiş battaniye, örtü temin etmelisiniz. Bu örtülerin özellikleri koku emici olmaları ve aynı zamanda kolayca temizlenip kurulanmasıdır. Bu sayede o bölgede oluşan kokular büyük ölçüde bu örtüler tarafından emilir ve kolayca yıkanarak giderilir. Köpeğinizin kumunun sürekli değiştirilmesi, halılarınız ve koltuklarınız gibi, köpeklerin kokularını bırakmayı çok sevdiği ve aynı zamanda en fazla tüy bıraktığı alanları, özel bir örtüyle kaplayabilir ve bu örtüleri yine kolayca yıkayarak kokuların önüne geçebilirsiniz.

Etiketler: köpek kokusu
Kasım 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR