Ginepig Nasıl Beslenir?

Ginepig Nasıl Beslenir?

Görünümü dolayısıyla pek çok kişi tarafından tavşan ile karıştırılan ginepig, özellikle son yıllarda evde en yaygın beslenen canlılardan birisi haline gelmiştir. Ginepig, aslında Güney Amerika’dan dünyaya yayılmış olan bir kemirgen türüdür. Son derece şirin bir görünüme sahip olması ve sempatik hareketleriyle tavşan ve hamster gibi herkesin aşık olduğu bir canlıdır. Günün büyük bir kısmında uyuyan ve çok şirin olan ginepig, öyle çok yoğun bakımda gerektirmemektedir.  Ancak tabii ki ginepig nasıl beslenir konusunda bilgi sahibi olmak, hayvana sağlıklı yaşam koşullarının sağlanabilmesi açısından çok önemlidir. Dolayısıyla ginepig beslenme koşulları konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.

Ginepig Besleme


Evde ginepig beslemeye karar verdiyseniz, öncelikli olarak ginepig nasıl beslenir konusunda bilgi edinmelisiniz. Ginepig otobur bir canlıdır. Dolayısıyla yeşillikler ve sebzeler, ginepiglerin besin skalası içerisinde yer alır. Son derece geniş bir skalayı kapsayan ginepig besin yelpazesi içerisinde akla gelebilecek her bir sebze ve meyve bulunur. Ayrıca tıpkı tavşanlar gibi yeşilliklerde en favori besinleri arasında yer alıyor.

Dolayısıyla evde ginepig beslemeye karar verdiyseniz, gelişimi ve sağlığı açısından çok önemli olan beslenmesi konusunda sebzeleri kullanabilir. Sebzeler konusunda pek fazla ayrım yapmadığından, kolayca temin edebileceğiniz her bir sebzeyle ginepi besleyebilmeniz mümkündür. Otobur olan ginepig, sebze ve meyveleri doğal olarak çiğ şekilde tüketir. Dolayısıyla içerisinde yağ, şeker ve tuz gibi malzemeler bulunan veya bulunmayan hiçbir pişmiş sebze veya diğer besinleri ginepiglere vermemeye dikkat etmek gerekmektedir.

Ginepig besin çeşitliliği içerisinde ot çok önemli bir yer tutuyor. Zira ginepig için otlar devamlı büyümekte olan dişlerini törpüleyebilmelerine de yardımcı olur. Ayrıca fizyolojik özellikleri gereğince ot tüketimi ginepig için sindirim sisteminin dengeli çalışabilmesine yardımcı olur. Çok kolay hazmederek, sağlıklı bir şekilde dışkısını yapabilmesine yardımcı olur. Bu noktada çiçekli otlar ve yanı sıra yoncalı otlar ginepig nasıl beslenir sorusu için verilebilecek en ideal yanıtlardır. Birden fazla seçenek sunarak, hangisini daha yoğun tükettiğine bakarak, kendi besinlerini kendisinin seçmesine de müsaade etmiş olabilirsiniz. Bu şekilde hem sağlıklı hem de huzurlu bir atmosfere sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler: ginepig, guinea pig
Aralık 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR