Ginepig ne yer?

Ginepig ne yer?

Son derece sevimli ve aynı zamanda beslenmesi en kolay evcil hayvanlardan biridir Guinea pigler. Ginepig olarak da adlandırdığımız bu şirin dostlarımız, tamamen otçul bir beslenmeyle yaşarlar. Herhangi bir hayvansal gıda beslenme düzenleri içerisinde yoktur. Bağırsak floralarında bulunan mikroorganizmalar, selülozun özümsenmesi ve ihtiyaçları olan tüm mineral, yağ ve Vitaminlerin dönüştürülmesine olanak sağlar. Diğer tüm otçul hayvanlarda olduğu gibi, bu sebeple hassas bir sindirim sistemine sahiptirler. Bununla birlikte, diğer evcil hayvanlara göre, en kolay beslenme rekoru ginepiglerin elinde olsa da Ginepig ne yer? Sorusu da sıklıkla sorulur. Ginepiglerin beslenmesi, taze su, kuru ot, taze sebze ve şekeri az meyveler üzerine kuruludur. Ancak bu besinlerin doğru ve zamanında verilmesi büyük önem taşır.


Kuru Ot ve Yem


Ginepigler için özel olarak hazırlanmış Ginepig yemleri, ihtiyaçları olan her şeyi karşılayacak bileşenlere sahip olarak hazırlanır. Bu sebeple sağlıklı bir beslenme için bu mamaları sürekli bulundurmalı, ilave olarak taze sebze ve meyve gibi gıdalar vermelisiniz. Ginepig yemleriyle ilgili detaylı bilgilere ve çeşitli ürünlere dodomama.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Kuru ot ginepiglerin önünde sürekli bir şekilde bulunmalıdır. Bu otların çevreden toplanılması mümkünse de, bazı konulara hassas bir şekilde dikkat etmeniz gerekir.

Örneğin bu otların ilaçlı olmamasına, kedi köpek gibi hayvanların sıkça etrafta dolaştığı bir alandan gelmemsine, trafiğin yoğun olduğu otoban kenarları gibi yerlerden toplanmamasına dikkat etmelisiniz. Ginepig ne yer? Sorusuna yanıt verirken, öncelikle dikkat edilmesi gereken, henüz azalmamış bile olsa, her sefer asıl beslenme öncesinde, bu kuru otlara bir miktar ilave edilmesi, pigin dikkatinin kuru otlara çekilmesidir. Kuru ot biraz tüketildikten 10-15 dakika sonra taze sebze ve meyve gibi gıdalar veya yem verilmelidir.


Taze Sebze ve Yemler


Ginepig ne yer?
Sorusunu cevaplarken son aşama olarak taze sebzeler ve meyvelerden bahsetmek gerekir. Kuru ot tüketimi yapıldıktan sonra verilecek bir miktar taze sebze ve az şekerli meyve parçaları sayesinde, ginepig hem çok sağlıklı ve hem de çok mutlu bir yaşam sürdürecektir. Sindirim sistemlerinin en verimli şekilde çalışması, kuru otlar ve taze sebze meyvelerin birlikte tüketilmesi sayesinde olur. Bu sebeple ginepiglerin beslenmesinde, özenli ve hassas bir takip yapmak önemlidir.

Etiketler: Ginepig ne yer
Ağustos 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR