Golden Retriever Nasıl Eğitilir?

Golden Retriever Nasıl Eğitilir?

Aslında iyi bir av köpeği olarak düşünülmüş ve bu doğrultuda çapraz çiftleşmeler yoluyla 1920’ lu yıllarda elde edilmiş olan Golden Retriever, günümüzde en sık tercih edilen evcil dostlarımız arasında yer alır. Kendisinden istenileni en iyi şekilde anlayıp yanıt verebilmesi özelliği, karşısında ki eğiticinin acemi olması halinde bile kolay eğitilebilmesine neden olur. Bu sebeple Golden retriever nasıl eğitilir? Sorusunun yanıtını vermek de oldukça kolay şekilde eğitilebildiği yönündedir. İyi bir avcı köpeği türü olan Golden, sahibinin isteklerine hızlı ve çabuk yanıt veren, iyi yüzebilen, iyi koşabilen, aynı zamanda dost canlısı bir türdür. Yüksek koruma güdüsü, çocuklarla iyi geçinmesi diğer özellikleri arasındadır.


Eğitimi İçin Ne Yapılmalı


Golden retriever nasıl eğitilir?
Sıkça sorulan bir sorudur. Ancak çok akıllı bir köpek türü olan Golden eğitimi, sahibini üzmeyecek kadar kolaydır. Sahibinin ne istediğini ona doğru anlatıldığında kolayca kavrayabilme özelliğine sahiptir. Kavradığındaysa, kendisinden istenileni en iyi şekilde yapmaya çalışan ve buna karşı koymayan bir yapısı vardır. Zaten bu benzersiz özellikleri nedeniyle, en yoğun tercih edilen ve tanınan köpek türleri arasındadır.


Golden Retriever Özellikleri


Bir avcı köpeğinin tüm özelliklerini taşıyan Golden Retriever, iyi bir koşucu, iyi bir yüzücü ve yüksek koku alma duyusuna sahip bir türdür. Sahiplerine kolayca alışan, kısa süre içerisinde sıcak bağlar kurabilen yapısı, iyi huylu ve sakinliği, oyuncu olması gibi diğer özellikleri, en çok tercih edilen 10 köpek arasında olmasına neden olur. Golden retriever nasıl eğitilir? Sorusu hayvan dostları tarafından sıklıkla soruluyor, çünkü en çok edinilmek istenen köpek türleri arasında yer alıyor. Akıllığı ve sevecenliğiyle, bir Golden’ ı eğitmek, bu konuda hiç deneyimi olmayan kişiler için bile kolaydır. Çünkü dostumuz zaten sürekli sizin ne istediğinizi anlamaya çalışan bir çaba içerisindedir. Onunla iletişimin yolunu bir defa bulduğunuzda, sizi biraz tanımaya başladığında işler iyice kolaylaşır. Sizin onu, onun sizi tanıma süreniz, iyi bir eğitimi vermeye başlamanızı sağlayacak önemli sınırdır. Golden retriever gibi bir köpek türüne sahip olmak, verdiğiniz en iyi kararlardan biri olabilir.

Etiketler: Golden Retriever, Golden Retriever eğitimi
Ağustos 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR