Golden Retriever Tüy Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Golden Retriever Tüy Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Evcil olarak köpek beslemek isteyen hayvan dostlarının hemen hemen ilk tercihlerinden biri Golden Retriever olur. Son derece uysal ve sadık bir tür olan Golden, aynı zamanda çocuklarla da çok güçlü arkadaşlıklar kurar. Ancak bu sevimli dostumuzun bir konuda çok kötü bir ünü vardır. Bu ün özellikle belirli zamanlarda yoğunlaşan tüy dökmesi sorunudur. Tüylerini yoğun şekilde döken dostumuz nedeniyle Golden retriever tüy dökülmesi nasıl önlenir? Sorusu da sıkça sorulan bir soru haline gelir. Bilinmesi gereken tüy dökülmesinin önüne geçilmesinin hem mümkün olmadığı ve hemde zaten sağlıklı olmadığıdır. Dostumuzun tüy dökmesi, aslında türünün sağlıklı bir neferi olduğunun da işaretidir.


Ne Yapılabilir?


Golden retriever tüy dökülmesi nasıl önlenir?
Sorusunun çeşitli önlemlerden oluşan geniş bir cevabı vardır. Bu önemleler alınarak, tüy dökmeleri azaltılabilir ve bu sebeple yaşanan sıkıntılar da asgariye indirilebilir.


Belirli Aralıklarla Yıkama


Bu önlemlerin başında dostumuzun belirli aralıklarla yıkanması ve yıkanma sırasında olduğu gibi, yıkanma sonrasında da özel fırçalar kullanılarak taranması gelir. Banyo sırasında ölü ve ölmek üzere olan tüylerin fırçalama yoluyla temizlenmesi sağlanır.


Düzenli ve Sık Bir Şekilde Yapılacak Fırçalama


Eğer vaktiniz müsaitse ve sıkılmıyorsanız, her gün ve olabildiğince uzun süreler boyunca dostumuzu fırçalayabilirsiniz. Bu fırçalama sırasında tüylerin tersi yönünde değil, mutlaka gidiş yönünde uygulama yapmanız ve bu amaç için özel fırçalara başvurmanız gereklidir. Bu sayede hem dostumuzun derisi ve kendisi rahatsız olmayacak, hem de tersine bir şekilde bu uygulama kendisinin de hoşuna gidecektir. Bu sayede dökülmeden önce tüylerin büyük bir bölümünü alabilirsiniz.


Doğru Şampuan Seçimi


Golden retriever tüy dökülmesi nasıl önlenir?
Sorusunun yanıtı sırasında üzerinde mutlaka durulması gereken konulardan biri, şampuan seçimidir. Dostumuzun tüylerini besleyeni dermatolojik açıdan sorun oluşturmayan bir şampuan seçimi yapılması. Bu konuda dodomama.com üzerinde bulunan geniş ürün seçeneğine başvurabilirsiniz.

Aynı zamanda dostumuzun beslenme dengesi ve alışkanlığına da dikkat etmeniz, tüylerinin dökülmesini daha da arttıracak bir takım gıdalardan uzak tutulmasını sağlamak da diğer bir önlemdir. Bu anlamda doğru mama seçimi yapılmalı ve özellikle tüy dökümünün yoğunlaştığı zamanlarda, ekstra gıdaların dostumuza verilmemesi önemlidir.

Etiketler: Golden Retriever, Tüy Dökülmesi
Ağustos 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR