Hamster Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Hamster Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Sevimli ve küçük dostlarımız Hamsterlar, duyarlı ve aynı zamanda mutlu olduklarında da birer huzur kaynağıdır. Onlara doğru bir şekilde hazırlanmış ve sürekli olarak bakımı yapılan bir yaşam alanı oluşturmanız, sizin için mutluluk ve sevinç kaynağı olmalarını sağlar. Aslında genel olarak dişi ve erkek hamsterların farklı karakteristik özellikleri bulunmaz. Dolayısıyla beslemeniz için hangi cinsi seçtiğinizin de bir önemi yoktur. Ancak bir erkek ya da dişi mastera sahipseniz, birden fazla hamsterınız varsa ve onların çiftleşmesini istemiyorsanız, mutlaka öncelikle cinsiyetlerini belirlemeniz gerekecektir. Bu aşamada haliyle Hamster cinsiyeti nasıl anlaşılır? Sorusu da büyük bir önem kazanıyor.

Cinsiyet Belirleme Yöntemleri


Dişi Hamsterlar, erkek hamsterlara göre daha büyüktür. Dolayısıyla benzer yaşlarda birden fazla dostumuza sahipseniz ya da kıyaslama yapabilme şansınızın olduğu başka hamsterlar varsa, işiniz kolay demektir. Büyüklüğüne göre cinsiyetini kolayca öğrenebilirsiniz. Ancak böyle bir olanağınız yoksa Hamster cinsiyeti nasıl anlaşılır? Sorusunun yanıtlarını araştırmanız gerekecektir. Bunun en iyi yolu, kısa bir genital bölge muayenesidir. Ancak bu hiç de söylendiği kadar kolay bir eylem değildir. Zira Hamsterlar, ters bir şekilde durmaktan, elinizde onun istemediği bir pozisyonda olmaktan çok rahatsız olacaktır. Kolayca strese giren ve hemen savunmaya geçen bu hassas dostlarımızı, doğru bir zaman da ve doğru bir şekilde muayene etmek gereklidir. Bunu yapamayacağınızı düşünüyorsanız, en iyisi uzman bir veterinerden yardım istemek olmalıdır.

Doğru Zamanı Belirlemek


Hamster cinsiyeti nasıl anlaşılır?
Sorusuna verilecek ilk yanıt aynı bakımları gibi sabırlı olmak gerektiğidir. Onun mutlu ve neşeli olduğu, bir çeşit bağ kurduğunuzu düşündüğünüz zamanlarda, onu strese sokmadan bir köşeye sıkıştırmak ve hızlıca muayeneyi yapmak gerekir. Bunun için kartondan veya benzeri bir malzemeden önceden hazırladığınız bir kutu edinmeniz gerekecek. Onunla oyun oynuyormuş gibi yaparak, sevdiği yiyecekleri de kullanarak bir köşeye sıkıştırmanız ve yine o sevdiği yiyeceklerle uğraşırken hazırladığınız kutuya alarak, sırtı avucunuzun içinde ve iki parmağınız ensesinde olacak şekilde ters çevirerek muayenenizi yapabilirsiniz. Muayenede bademe benzeyen testisler ya da basık ve içe doğru bir görüntü ile karşılaşacaksınız, kolayca erkek ve dişi ayrımını yapabilirsiniz.

Etiketler: Hamster Cinsiyeti
Kasım 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR