Hamster kafesi nasıl olmalı?

Hamster kafesi nasıl olmalı?

Son derece sevimli ve hareketli kemirgenler olan hamsterlar, en ideal evcil havyanlar arasında yer alıyor. Ancak küçük boyutları, bitmek bilmeyen merakları ve aktiflikleri, evlerin içerisinde başlarına çeşitli belalar çıkarmalarına sebep olacak türden bir zarara dönüşür. Dolayısıyla sevimli dostlarımızı, yaşamlarını mutlu bir şekilde sürdürebilecekleri bir yaşam alanı oluşturmamız, hamster beslemek istiyorsak kaçınılmazdır. Ancak bunu yaparken Hamster kafesi nasıl olmalı? Sorusunun yanıtlarını detaylı bir şekilde incelememiz de gerekir. Cinslerinin özellikleri, büyüklükleri gibi değişkenler, Hamsterlar için hazırlayacağımız yaşam alanları için önemli ayırıcı kıstaslardır. Örneğin bir Suriye Hamsterı için hazırlanacak yaşam alanının daha büyük olması gerekirken, diğer türler için görece daha küçük alanlar yeterli olabilir.


Kafes seçiminde dikkat edilmesi gerekenler


Hamsterlar son derece hareketli, koşma, tırmanma, kemirme gibi ihtiyaçlarına odaklı bir yaşam sürdürürler. Dolayısıyla hamster kafesi nasıl olmalı? Denildiğinde, öncelikle tüm bu ihtiyaçlara karşılık verebilecek türde bir yaşam alanı seçimi yapmalıyız. Çeşitli Master kafesleri için Dodomama.com’ a başvurabilir, sevimli dostumuz için en ideal yaşam alanını seçebilirsiniz.

Hamsterınızın boyuna göre kafes seçimi tercih edilmelidir. Kafes niteliğinde hazırlanmış olan ürünlerde kullanılan malzemenin çelik olmasına özen göstermelisiniz. Yumuşak plastik, tahta ve benzeri malzemeler, sevimli dostumuz tarafından iyi bir diş bileyici olarak görülebilir ve zamanla kemirilerek deliklerin açılması mümkün olabilir. Kafeslerde demir aralıklarının 0,5 Cm den daha düşük olmaması, tırmanmalar sırasında kafalarının veya diğer uzuvlarının bu aralıklara sıkışmasını önleyecek önemli bir konudur.


Plastik Kafesler


Normal kafeslere göre sert plastiklerden yapılan kafesler, temizlik açısından büyük avantajlar sağlar. hamster kafesi nasıl olmalı? Sorusunun yanıtları bu noktada da önem kazanıyor. Plastik kafeslerde diğer kafeslere göre, tırmanma ve hareket etme avantajını yitiren Hamsterlar için, plastik kafes tercihlerinde, onlara yeterli hareket alanı ve çeşitli oyun alanları oluşturmanız şarttır. Hamsterınızın boyuna göre seçmeniz gereken kafesin 75x50x50 minimum özelliklere sahip olması gerektiğini unutmamalısınız. Daha büyük kafes ve daha fazla oyun alanı ise onları daha sağlıklı ve daha mutlu yapacaktır. Bununla birlikte, asla bir kafeste birden fazla hamster beslememeye de özen göstermeniz gerekiyor. Aksi halde istenmeyen sonuçların ortaya çıktığı büyük savaşlarında ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelir.

Etiketler: hamster kafesi
Ağustos 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR