Hamster Kafesi Nasıl Temizlenir?

Hamster Kafesi Nasıl Temizlenir?

Hamster beslemek, bu şirin yaratıkların muhteşem becerilerine şahit olmak bir ayrıcalıktır. Onun mutlu olmasını sağlamak ve ideal bir yaşam ortamı sağlamak, aslında sanıldığı kadar güç değildir. Basit birkaç kurala dikkat ederek mutlu bir hamster sahibi olabilir, onun mutluluğundan pay çıkararak, yaşamdan daha fazla keyif alabilirsiniz. Bunun için, doğal bir eko sistemde bulunan ve onların ilgisini çeken her şeyin, kafeslerinde bulunmasını sağlamanız yeterli olacaktır. Elbette bir diğer önemli konu kafesinin temizliğidir. Her ne kadar ufak canlılar olsalar da, onlarda tuvaletlerini yapıyor ve çevreleri kısa sürede elverişli bir yaşam alanı olmaktan çıkıyor. Bu nedenle periyodik bir şekilde kafes temizliği yapılması önemlidir. Bu aşamada Hamster kafesi nasıl temizlenir? Sorusu da sıkça karşımıza çıkıyor.

Hamster Kafes Temizleme Püf Noktaları


Hamster kafesi nasıl temizlenir?
Sorusuna verilecek en iyi yanıt, tüm kafesin boşaltılması gerektiğidir. Dostumuzu güvenli bir alana aldıktan sonra, kafesi açarak, üzerinde bulunan tüm yaşam aksesuarlarını temizlememiz gerekir. Ardından kirletmiş olduğu ve onun için özel olarak alınan talaş, bir çöp torbasına aktarılmalıdır. Talaşı tamamen temizledikten, sıcak su ve sabun yardımıyla kafesin tabanı güzelce yıkanır. Bu süreçte kötü kokuların tamamen gittiğinden emin olmalısınız. Kokular ve lekelenmeler halen varsa yeniden ve daha iyi bir şekilde yıkamanızı öneririz. Tüm temizlik aşamasından sonra, kağıt havlu veya benzeri bir ürünle, kurulma işlemi yapmalısınız.

Hamster kafesi nasıl temizlenir? Sorusunun cevabının son aşamasında, yeniden talaşın dökülmesi geliyor. Bu aşamada kullanacağınız talaşın mutlaka hamsterlar için özel olarak hazırlanmış talaşlar olduğuna emin olmalısınız. Başka tür talaşlarda bulunan tozlar, dostlarımızın burunlarından içeriye girerek, çok çeşitli hastalıklara yakalanmalarına neden olurlar. Dolayısıyla ideal yaşam ortamını sağlayamazsınız. Hamsterlar için en uygun ve özel olarak üretilmiş talaşlara, dodomama.com aracılığıyla uylaşabilirsiniz. Talaşını da güzelce ve yeterli miktarda koyduktan sonra, oyuncaklarını istediğiniz düzende yerleştirdikten sonra kafesi kapatabilirsiniz. Bundan sonraki aşama dostumuzu temizlenmiş yaşam alanına ger koymaktan oluşuyor. Temizlenmiş olan kafesine geri geldiğinde, dostumuzun nasıl mutlu olacağına şahitlik edeceksiniz. Hamsterlar yaşadıkları alanların temiz olmasını severler

Etiketler: hamster kafesi
Eylül 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR