Hamster Nasıl Bakılır?

Hamster Nasıl Bakılır?

Küçük ve şirin canlılar olan Hamsterlar, bu özellikleri nedeniyle, evcil hayvan olarak en çok tercih edilenler arasında yer alırlar. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen minik ve sevimli dostlarımız, aynı zamanda diğer hayvanlara göre daha kolay bir bakım ve beslenme sistemine sahiptir. Ona sağlayacağınız iyi bir yaşam alanının yanı sıra, her gün 1 saat kadar bir vakit, zaten kısa olan ömürlerinin iyi bir şekilde geçirilmesini sağlar. Hamster sahibi olmak isteyenlerin ilk soruları doğal bir şekilde Hamster nasıl bakılır? oluyor. Bir hamsterın bakımı için, öncelikle ona iyi bir yaşam sağlayacak, doğru bir kafes seçerek işe başlamalısınız.

Kafes Seçimi


Hamster nasıl bakılır?
Sorusuna verilecek ilk yanıt doğru bir kafes seçerek olmalıdır. Çok hareketli olan Hamsterlar için, olabildiğince geniş bir kafes seçimi yapmalısınız. Kafesin cam olmasından hoşlanmazlar. Bu sebeple parmaklıklı bir kafes seçimi yapmanız gereklidir. Kafesin içerisinde, ona gündelik hareketlerini yapabileceği, katlı bir ortam ve çeşitli oyuncaklar bulundurmalısınız. Bir Hamster kafesinin olmazsa olmazı Hamster çarkıdır. Hamster oyuncakları ve aksesuarlarıyla ilgili, dodomama.com üzerindeki kategorimizi incelemenizi öneriyoruz. Bunun dışında da çeşitli yollar, kaydıraklar ve evlerden oluşan engebeli bir oyun alanı oluşturmanız gereklidir. Kafesin içerisinde bir yeme alanı, su kabı, uyuma alanı ve tuvalet bölümü hazırlamanız gerekecek. Aslında bunların hepsini Hamster kendisini seçecektir. Sizin belirlediğiniz yeme alanı ya da tuvalet, en kısa zamanda Hamsterınızın kendisinin seçeceği alana taşınmak zorunda kalacaktır.

Hijyen ve Temizlik


Hamster nasıl bakılır?
Sorusunun önemli yanıtlarından birinin de, yaşadığı alanının temizliği ve hijyeninin sağlanmasıdır. Hamsterlar hassas hayvanlardır ve hastalıklara karşı korunmaları da zayıftır. Bir hamster dan insana herhangi bir hastalık geçmez. Ancak tersi olarak basit bir nezle sırasında hamsterınızı elinize alırsanız, bu basit hastalık onu öldürebilir. Dolayısıyla özellikle kafesinin temiz tutulması, sürekli temizliğinin yapılarak talaşının değiştirilmesi, tuvaletini yaptığı bölümden talaşla birlikte bunun alınması, onu çok mutlu edecek ve sağlıklı yaşamasını sağlayacaktır. Aynı zamanda özellikle gündüzleri uyumayı seven Hamsterlar için, özel bir uyuma alanı oluşturmalı, bu uyuma alanının içerisinde özellikle karanlık bir bölüm olmasına dikkat etmelisiniz.

Etiketler: hamster
Aralık 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR