Hamster Nasıl Yıkanır?

Hamster Nasıl Yıkanır?

Hamsterlar doğaları gereği çok narin ve aynı zamanda çekingen hayvanlardır. Tüm hareketliliği ve şirinliğine rağmen, yaşamlarında gerçekleşen tüm değişiklikler onlarda ciddi travmalara ve korkulara neden olabilir. Aynı zamanda kendilerini temizleme konusunda da çok başarılıdırlar. Genel olarak çok titiz olan hamsterların, bazı durumlarda tüylerine yapışmış bazı kirler görülebilir. Böyle durumlarda endişe edilmemeli ve kendilerini temizlemeleri beklenmelidir. Günün yaklaşık 5’ te 1’ ini temizlikle geçiren hamsterlar, bunun için yerde yuvarlanma ve kum banyosu gibi yöntemlere de başvururular. Bu sebeple kafesinde mutlaka büyüklüğüne göre rahatlıkla girip çıkabileceği bir kum banyosu bulundurmanız önemlidir. Bu banyonun kafese sabitlenip, hareket etmediğine de dikkat etmeniz gerekir. Hamster nasıl yıkanır? Sorusu, hamster besleyen kişilerin çokça sorduğu bir sorudur. Hamsterınızı asla yıkmamanız gerektiğini bilmelisiniz.

Hamster Neden Yıkanmamalı?


Hamsterların kirlendiğini gören sahipleri bu konuda herhangi bir araştırma yapmadan, onu yıkamaya kalkışıyor. Ancak Hamster Nasıl Yıkanır? Sorusunun yanıtı asla yıkanmaması gerektiği şeklindedir. Hayvanın yıkanması, onun için çok büyük bir travmaya sebep olacak ve unutamayacağı korkuların oluşmasına sebep olacaktır. Sadece bu sebeple ömrü kısalan Hamsterlar bulunuyor. Unutulmaması gereken Hamsterların mutlaka kendilerini temizleyeceği ve 24 saat boyunca kendisini temizlemeyen bir Hamster görüldüğünde, mutlaka bir veterinere gösterilmesi gerektiğidir. Bu kadar bir süre temizlik yapmayan hayvanda, mutlaka bir şeyler ters gidiyordur.

Kafes Temizliği Çok Önemli


Eğere hamsterınızın daha temiz görünmesini istiyorsanız, yaşadığı ortamın temizliğine de dikkat etmeniz gereklidir. Yaşadığı alnın temizliği, onun da daha temiz olmasını sağlayacak önemli bir ayrıntıdır. Bazı hamsterlar kum havuzunu kullanmayı sevmese de, mutlaka kafesinde ona zarar vermeyecek ve özel üretilmiş kum konulmuş bir kum havuzunun bulunmasına önem vermelisiniz. Dodomama.com’ un ilgili sayfalarında, bu konuda size yardımcı olacak ürünlere ulaşabilirsiniz.

Boya veya benzeri temizlenmesi konusunda yardımınızın gerektiği kirler oluşursa, mutlaka Hamster Nasıl Yıkanır? Konusunda araştırma yapmanız gereklidir. Böyle zorunlu durumlarda, hayvanın nazik tüylerini, yine nazik bir şekilde bir fırça yardımıyla temizlemeye çalışmalı ve bölgeye ıslatılmış pamuk yardımıyla herhangi bir kimyasal veya şampuan kullanmadan temizlik yapmanız tavsiye edilen temizleme yöntemidir.

Etiketler: Hamster
Aralık 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR