Hangi Kedi Maması ? Mamalar Hakkında Bilgiler

Hangi Kedi Maması Seçilmelidir

Hayvan severler için en büyük sorunlardan biri de mama seçimini doğru bir şekilde yapabilmektir. Kedi ürünleri kedilerin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumları, kısırlaştırılmış olup olmadıkları, fazla kilolu olup olmadıkları gibi spesifik durumların yanında, yaşamlarını idame ettirebilmelerini sağlayan mineral, amino asitler ve vitaminler tarafından desteklenerek üretilirler. Ancak farklı değerlere sahip olmaları kediniz için hangisini seçmeniz gerektiği konusunda da büyük bir sorun ortaya çıkarır. Mamaların kedileriniz üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini birkaç haftadan önce anlayabilmeniz de mümkün olmadığına göre, mama seçimini ekonomik mamalar yerine daha profesyonel mamalardan yana yapmanız uzmanlar tarafından önerilendir.

Proplan kedi maması

En iyi mama hangisi denildiğinde, ilk önce sayılan birkaç marka arasında yer alan proplan kedi mamaları, profesyonel mamalar arasında yer alıyor. Kedilerin mamayı beğenmemesi ve yememesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını garanti eden ve böyle bir durumda ürünü iade alan marka, en çok tercih edilen mama markalarından biridir. Farklı yaş gruplarına, sağlık durumlarına göre özel olarak dengelenmiş besin değerlerine sahip mama üretimi yapıyorlar. Bu ürünler arasından kedinizin durumuna en uygun mamayı seçerek, onun sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz. Tüketiciler arasında da en popüler olan kedi mamalarından biri olan Proplan, pek çok veteriner tarafından da öneriliyor.

 



Nd kedi maması

Düşük tahıllı ve tamamen tahılsız olmak üzere iki ayrı türde kedi maması üreten N&D Natural end Delicisious’ un kısaltması. Doğal ve lezzetli anlamına gelen marka, kedilerde çeşitli alerjilere neden olabilen tahılları kullanmadan veya zararsız olan tahılları az miktarda kullanarak üretim yapıyor. Özel formülü ve kedilerin ihtiyaçları doğrultusunda özenli bir çalışma sonucu hazırlanan ND kedi mamaları, bu piyasanın en iyi kedi maması markalarından biri olarak kabul görüyor. Markanın ürün yelpazesinin içerisinden, kedinizin durumuna en uygun olan ürünü kullanmayı tercih etmelisiniz.

Royal canin kedi maması

Royal Canin kedi mama çeşitleri, sağlık sorunlarına göre özel, kilo kontrolü sağlayan ürünleri yaş gruplarına ve kısırlaştırılmış olan kedilere göre özel üretimler sağlayan profesyonel ürünler arasında yer alıyor. Sektörün önemli markalarından biri olan Royal Canin, en iyi kedi mamaları arasında kabul ediliyor. Veterinerler ve uzmanlar tarafından da önerilen mamalar arasında olan Royal Canin kedi mamaları, sahip oldukları özelliklere göre ekonomik kedi mamalarına göre yüksek fiyatlı olarak görülebilir. Ancak orta ve uzun vadede kedinizin sağlığını en iyi koruyabileceğiniz mamalar arasında olduğunun altını çizmekte fayda var.

Acana kedi maması

En iyi kedi maması markalarından biri olarak kabul edilen Acana, farklı mama çeşitleri üreten bir marka. İthal kedi mamalarından biri olan Acana, içeriğinde bulunan mineral, tahılk oranı, amino asitler ve vitaminler nedeniyle, en kaliteli mamalardan biri olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte yüksek fiyatlı malalar arasında yer alıyor. Kedilerin genel sağlık durumlarına göre farklı türlerde üretilen mamalar arasından kedinizin durumuna en uygun mamayı tercih etmeniz tavsiye ediliyor. Diğer bir kaliteli kedi maması markası olan orijen ile aynı fabrikada üretilen Acana, daha önce irradyasyon ile ilgili bir sorun yaşamış ve belirli bir üretim dönemine ait ürünler piyasadan toplatılmıştı.

Hills kedi maması

Sektörün en kaliteli kedi maması markalarından biri olan Hills, çok çeşitli mama türleri üretiyor. Bu mamalar arasında tıbbi nitelikte olan ve tıbbi müdahaleler sonrasında iyileşme döneminde ilaç vazifesi gören mamalarda bulunuyor. Bu tür tıbbi mamalara normal tüketiciler ulaşamıyor ve veterinerlerden tedarik edilebiliyor. İçerikleri kedilerin sağlıkları üzerine odaklanmış şekilde özel karışımlardan oluşan Hills kedi mamaları arasından doğru seçimi yapabilmek için, kedinizin genel durumuna en uygun mamayı tercih etmeniz gerekiyor. Hiils kedi maması ucuz olan kedi mamaları arasında yer almıyor. Sahip oldukları özellikleri nedeniyle, pahalı ancak en kaliteli mamalar arasında olmasına sebep oluyor.

Advance kedi maması

Sektörde bulunan kedi maması markaları arasında en iyilerden biri olduğu kabul görmüş markalardan biride Advance’ dir. Taze mama üretimi bulunmayan markanın, kuru mama konusunda en güvenilir kedi mamalarından biri olduğunu belirtmek gerekiyor. Sağlık durumları, yaş grupları, kilo kontrolü gibi sorunlara özel olarak üretilmiş mama türleri arasından, kedinizin durumuna en uygun olanı seçmeniz gerekiyor.

 

Etiketler: kedi ürünleri, taze mama, en iyi mama hangisi, kedi maması ucuz, mama çeşitleri, mama markaları
Ocak 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR