Hangi Kedi Maması, Nasıl Seçilmelidir ?

Hangi Kedi Maması, Nasıl Seçilmelidir ?

Kedi maması seçimi sağlıklı bir kedi bakımında vazgeçilmez önemdedir. Kedinizin sağlık durumu, yaşı ve kilosu gibi çeşitli değişkenlere göre, ona en uygun mamayı seçmeniz gereklidir. Tüketiciye sunulan çok sayıda marka altında ve çeşitli türlerde bulunan kedi mamaları, hangisi seçmeniz gerektiği konusunda da çıkmaza sürüklenmenize sebep olabiliyor. Yaşına ve kilosuna göre mama seçimi yapmanız, mamaların üzerinde bulunan özellikler ve ikazlara dikkat etmeniz, en doğru mamayı seçmenizde önemli yardımcılarınız olacaktır. Buna göre hazırladığımız ve en çok tercih edilen kedi mamaları hakkında incelememiz de seçim yapmanızı kolaylaştırmak amacındadır.

Reflex kedi maması nasıl ?


Uygun fiyatı kısırlaştırılmış ve kısırlaştırılmamış kediler için üretilen türleriyle Reflex kedi maması, en çok tercih edilen markalardan biridir. Özellikle reflex kedi maması 15 kg boyunda olanlar, sokak kedilerine verilmek amacıyla sıklıkla tercih ediliyor. Kedi maması seçiminde kedinin yaşı, kilosu, cinsiyeti ve kısırlaştırılmış olup olmaması en önemli kıstaslar olarak değerlendirilmelidir. Seçimlerinizi bu kıstaslara göre belirledikten sonra, kedinizin mamayı ne kadar sevdiği gibi detayları ele almalısınız. Reflex ekonomik fiyatıyla çokça tercih edilen bir kedi maması olsa da, kediniz için yeterli ve doğru besin değerlerine sahip olup olmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz.

 


Pro choice kedi maması nasıl ?


En kaliteli kedi mamaları arasında yer alan Pro choice kedi mamaları 6 farklı türde tüketiciye ulaştırılıyor. Tahılsız, kısırlaştırılmış kediler için özel, Somon ve karidesli kilo kontrolü maması, somon ve pirinçli yetişkin kediler için, kuzu ve pirinçli yetişkin kediler için ve yavru kediler için olmak üzere 6 farklı türüyle üretiliyor. Dengeli bir beslenme ve metabolizmanın desteklenmesine yönelik çeşitli mineral ve doğal ürünler kullanılarak üretilen mamalar, bu sayede diğer mama markalarından daha farklı bir yapıya sahip. Kediler tarafından da çok sevilerek yenen Pro Choice, sahip olduğu kalitesine oranla ekonomik fiyatlarla tüketiciye sunuluyorlar.


Enjoy kedi maması nasıl ?


Kısırlaştırılmış, kilo kontrolü, yetişkin yavru kedi olmak üzere genel olarak tavuk ağırlıklı kedi mamaları çeşitlerine sahip olan Enjoy kedi maması, en ekonomik mamalar arasında yer alıyor. Bu özelliğiyle de yoğun olarak tercih edilen Enjoy, kedi maması 15 kg olarak daha da uygun fiyatlarla sokak kedileri için en çok tercih edilenlerden biridir. Bununla birlikte evcil kediler için tercih edilen kedi mamaları daha yoğun mineral değerlerine sahip başka markalardan yana oluyor. Ev kedilerinin harcadıkları eforun daha az olması ve hareketsizliklerine bağlı olarak farklı besin dengesine ihtiyaç duymaları, bu hassasiyetlere önem veren mamaların üretilmesine neden oluyor.


Proplan kedi maması nasıl ?


Proplan kedi maması, en kaliteli mama markalarından biri olarak biliniyor. Çok çeşitli özelliklere sahip olarak üretilen türleri arasında, kedinizin durumuna en uygun mama seçeneğine ulaşabilirsiniz. Besin değerleri, mineral değerleri ve doğal katkı maddesi değerleri özellikle ayarlanmış mamalar olan Proplan kedi mamaları, bu özellikleriyle kedilerinde çok severek tükettiği mamalar arasında yer alıyor. Mama kokusu, ağız kokusu ve dışkı kokusu gibi sorunlar oluşturmayan ve her kedinin mutlaka severek tüketeceğini taahhüt eden marka garantisiyle, tercihlerinizde öncelik verebileceğiniz kedi maması markalarından biridir.


Goody kedi maması nasıl ?
 

Goody kedi mamaları genellikle sokak kedileri için tercih edilen ekonomik market mamaları sınıfındadır. Profesyonel kedi mamalarından biri olmayan bu mamalar, evcil kediler için çokça tercih edilmiyor. Bu mamayı çok seven kediler olduğu gibi, sevmeyen kediler de bulunuyor. Kedi severlerin yaptıkları yorumlar arsında memnun olanlar ve olmayan hemen hemen eşit durumdadır. Bununla birlikte veterinerler tarafından daha profesyonel yaklaşıma sahip kedi maması markaları öneriliyor.


Bonacibo kedi maması nasıl ?


Dört farklı türde ürünler kedi maması bulunan Bonacibo, ekonomik fiyatıyla kedi severler tarafından en çok tercih edilen mamalardan biridir. Böylesi sık tercih edilmesi, aynı zamanda hakkında olumlu ve olumsuz birçok yorumunda bulunabilmesine neden oluyor. Çok sayıda kedi sahibi tarafından evcil, kısırlaştırılmış ya da sokak kedileri için tercih edilen Bonacibo, birçok kedi sever tarafından da önerilmiyor. Veterinerler ise ekonomik olması amacıyla üretilmiş markalar yerine daha profesyonel mama markalarının tercih edilmesini, kedilerin sağlıklı ve dengeli beslenebilmeleri açısından öneriyorlar.


 

Etiketler: kedi, kediler, kedi maması, mama, proplan kedi maması, kedi maması 15 kg
Ocak 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR