İguana Nasıl Evcilleştirilir?

İguana Nasıl Evcilleştirilir?

Kertenkele türlerinden birisi olan iguanalar, son derece sıra dışı görünümleri ile pek çok kişiyi büyüleyen canlılardır. Bu nedenle de günümüzde artık iguanalar evcil hayvan kategorisinde değerlendirilir. Zira dünya genelinde pek çok kişi evde iguana besliyor. Tropikal bir canlı olan iguanalar kendilerine has karakterleriyle bilinirler. Dolayısıyla güç ve agresiflik yönünden beklenilenin çok ötesinde bir durumla karşı karşıya kalınmasına neden olur. Bu nedenle de iguana nasıl evcilleştirilir şeklinde bir soru gündeme gelebiliyor. Çeşitli etkenlere bağlı olarak çok fazla agresifleşebilen iguanaların daha sakin ve daha dingin bir psikolojide olması için yapılabileceklerin olup, olmadığı merak ediliyor.

İguana Evcilleştirme


Çok fazla agresif ve sinirlilik hali içerisinde bulunan iguanaların dışında gayet sakin olan iguanalar içinde evcilleştirme olgusu göz ardı edilmemelidir. Zira eve getirilen yeni bir iguana çok sakin ve uysal olduğundan kolayca evcilleştirileceği düşünülür. Ancak kesinlikle katı bir şekilde evcilleştirme sürecine devam edilmesi gerekir. Doğru bir şekilde bu süreci yönetebilmek için uzmanların iguana nasıl evcilleştirilir konusundaki tavsiyeleri dikkate alınmalıdır. İguanayı evcilleştirmek için öncelikli olarak çok ama çok sabırlı olunması gerekir. İguananın ihtiyaç duyduğu atmosferi sağlamak için her bir detayın tek tek hazırlanmasına önem verilmelidir.

İguana nasıl evcilleştirilir sorusu için iguananın ruh haline göre de yanıtlar verilebilir. Örneğin çok agresif ve çok saldırgan bir yapıya sahip olan iguananın neden böyle yaptığını belirlemek gerekir. İguanalar genellikle bu tip hareketleri bir şeyi tehdit olarak algıladığında yapar. Dolayısıyla iguananın bulunduğu ortamda neyi tehdit olarak algıladığını en hızlı şekilde belirlemek gerekir. Bunun içinde yine sabırla dikkatli bir gözlemde bulunulmalıdır.

İguanalar ile konuşmakta evcilleştirme sürecinde çok önemlidir. Pek çok kişi için pek alışılmış bir şey olmasa da aslında konuşmak tamamen sahibinin mevcudiyetine alışmasını sağlamaya yardımcı olur. Gün boyunca sürekli iguana ile konuşma, konuşan kişinin varlığına daha hızlı bir şekilde alışabilmesine yardımcı olur. Agresif tavırlar sergileyen iguanalara karşı biraz ısrarcı olarak, mücadele etmekte sorumlunun kim olduğunu kavrayabilmesine yardımcı olur. Bu biraz zaman alsa da ilerleyen süreçte daha sağlıklı bir ilişki kurulmasını sağlar.

Etiketler: iguana
Aralık 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR