İguana Ne Kadar Büyür?

İguana Ne Kadar Büyür?

Yetişkin bir İguananın boyu 1,5 metreye kadar uzayabilir. Boyunun uzaması ve ne kadar uzayacağı türüyle alakalı olduğu kadar, beslenme ve bakımının ne denli başarılı olduğuyla da alakalıdır. Bu sebeple İguana Ne Kadar Büyür? Sorusunun cevabı çeşitlilik gösterir. Buna karşın bilinmesi gerekenler vardır ve eğer İguana beslemek istiyorsanız, diğer tüm petler gibi onunla ilgili geniş bir bilgi birikimi oluşturmanız da kaçınılmazdır. İguanaların kemik yapılarında bulunan büyüme plakaları, belirli bir yaşa ulaşıncaya kadar kemiklerinin ve boylarının büyümesini sağlarlar. Bir noktada kapanan bu plakalardan sonra, hayvanda ki büyüme sadece kas ve yağ değişimiyle gerçekleşir. Genç yaşlarda büyümeyi sağlayan bu plakalar, yaşadıkları çevre, beslenme düzenleri, güneş ışını ne kadar aldıkları gibi kıstaslara bağlı olarak başarılı sonuçlar üretebilirler.

İguana Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Bu sebeple bu plakalar kapanıncaya kadar yaşadığa alanda yeterli besin, UV ışını alamaması, İguanaların küçük kalmalarına sebep olabilir. 2 yaşında doğru beslenmiş bir İguana 10 yaşındaki bir türdeşi gibi görünebilirken, durum tam tersi de olabilir. İguana beslemeye karar verdiğinizde, bilmeniz gereken ilk şey, onunla ilgili her şeyin ülkemizde hayli pahalı olduğudur. İguana Ne Kadar Büyür? Sorusunun yanıtlarında da bu pahalılık önemli bir yer tutar. Ona iyi ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturabilmek, ihtiyaçlarına karşılıklar verebilmek için, ciddi paralar harcamanız gerekecektir. Eğer bu konuda sorun yoksa, İguananızın, doğal boyu 1,5 metreye kadar büyümesini sağlayabilirsiniz.

İguana Büyümüyorsa Ne Yapılmalı?


Eğer İguananız belirli bir yaşı doldurduysa ve büyüme plakaları kapandıysa, artık büyümesi de duracak anlamına gelir. Olağan bir büyüme yaşamadıysa ve küçük kaldığını düşünüyorsanız, bu alanda uzmanlığı bulunan bir veteriner arayışına girmeli ve uzman desteği almalısınız. İguana Ne Kadar Büyür? Sorusunun net yanıtını bu uzmanlara başvurarak alabilir, yaptığınız yanlışlıklar varsa bunları düzeltebilirsiniz. Ancak sahip olduğunuz türün özelliklerini de iyi bir şekilde bilmenizi tavsiye ederiz. Her İguana ille 1,5 metre uzunluğa ulaşacak diye bir kural bulunmaz. Bazıları türü itibariyle en gelişmiş ve yaşlı haliyle bile bir metreyi geçmezler.

Etiketler: iguana
Mart 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR