İguana Teraryumu Nasıl Olmalı?

İguana Teraryumu Nasıl Olmalı?

İguana sahibi olmak istediğinizde, ona doğru ve iyi bir yaşam alanı oluşturmanız gerektiğini kuşkusuz biliyor olmanız gerekiyor. Bir İguana Teraryumu Nasıl Olmalı? Konusunda yapacağınız geniş bir araştırma sayesinde, aslında pek çok bilgi edineceksiniz. Bir İguananın doğal yaşam alanının, bizlerin evlerimizde ihtiyaç duyduğumuz hayati ayrıntılar gibi ayrıntılara ihtiyacı vardır. Bu teraryumun hava geçirgenliğinin iyi ayarlanmış olması, güneşlenme ve yaşam alanlarının ısısının iyi dengelenmiş olmasının gerektiği, her ne kadar yalnız yaşamaya alışkın olsa da, bir saklanma alanının bulunması gerektiği unutulmamalıdır. Aynı zamanda teraryumun nem oranının yüksek olması mutlaka gereklidir. Tüm bunlar için üretilmiş çeşitli profesyonel ürünlere başvurmanız gerekecektir. Bulunması zor olan İguana yardımcı ürünleri için dodomama.com’ un ilgili kategorisini inceleyebilirsiniz.

Teraryumun Boyutu Ne Kadar Olmalıdır?


İguana Teraryumu Nasıl Olmalı?
Sorusuna yanıt vermeye başlarken ilk bilinmesi gereken,  teraryumun boyutudur. Değişikliklerden hoşlanmayan bir hayvan olan İguana için, oluşturacağınız yaşam alanı, onun hayatı boyunca kullanacağı özelliklere yanıt verebilmelidir. Bu da yetişkin halinde uzayabileceği boyun en az iki katına kadar bir teraryuma ihtiyacınız var anlamına gelir. Yine saklanma ve güneşlenme alanlarının, yetişkin halindeki boyuna uygun şekilde en baştan ayarlanması gerektiği detayını ortaya çıkarır. Daha sonra bu konularda yapacağınız değişiklikler, yaşam alanında ciddi değişimler oluşturacak ve İguananız bu durumdan hiç hoşlanmayacaktır. İguanaların saklanma alanları hayati bir konudur. Sırf doğru bir saklanma alanı olmadığı için strese giren ve sağlığı bozulan hayvanlar vardır.

Hangi Teraryumu Seçmeliyim?


Cam ve kafes olmak üzere hazırlanmış teraryumlar bulunuyor. İguana Teraryumu Nasıl Olmalı? Araştırmanız sırasında, sahip olacağınız İguananın özelliklerinin yanı sıra, ona bakım sağlayacağınız bölgenin mevsimsel koşullarını da dikkate almalısınız. Örneğin sıcaklıkların çok düştüğü bölgelerde, cam teraryumlar ısı kontrolü açısından iyi bir alternatif olabilir. Buna karşın daha sıcak bölgelerde, içinin fazla ısınması ve hava geçirgenliğini daha az sağlaması sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Cam teraryumlarda bir diğer sorun, oluşan yansımaların, İguananız için stres nedeni olabilmesidir. Cam bir teraryum seçtiyseniz, mutlaka yansımaları engelleyecek çeşitli dekorlara başvurmanız gerekecektir. Yanlarında kafes bulunan cam teraryumlar da bir diğer iyi alternatif olarak sunuluyor.

Etiketler: İguana
Aralık 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR