Jako Papağan Ne Yer?

Jako Papağan Ne Yer?

Afrika gri papağanı olarak da bilinen Jako papağan türü, papağan türünün en fazla konuşma yeteneğine sahip olan türüdür. Bu yüzden oldukça ilgi çeken Jako papağanının bakımının doğru şekilde yapılması hem sağlığı hem de konuşma potansiyelinin arttırılması açısından çok önemlidir. Jako papağanının beslenmesi noktasında oldukça hassas şekilde hareket edilmesi gerekir. Özellikle doğal ortamında neler yediği konusunda bilgi sahibi olunması gerekir. Böylelikle kafeste beslerken de doğal dünyasındaki ortam koşulları sağlanarak, konuşma konusundaki gerçek potansiyelini ortaya çıkartabilmek mümkündür. Özellikle de sevdiği şeyleri yemesi, psikolojik açıdan rahat olmasını sağlar ki böylelikle daha fazla konuşma isteğine sahip olur.

Jako papağan türü, doğal ortamda meyve ağaçlarından beslenmeyi sıkça tercih etmektedir. Bu yüzden Jako papağanının beslenmesi için mutlaka bu hususun dikkate alınması gerekir. Özellikle zeytin ağaçlarının meyvelerini kullanabilmek mümkündür. Bunun dışında katı yumurta, süte batırılmış kuru ekmek, haşlanmış patates, mısır ve ay çekirdeği(tuzsuz) karışımları oldukça sevecekleri besinler arasında yer alıyor. Yulaf, fıstık, pirinç, buğday, kara buğday, arpa, sorgum ve fındık gibi besinlerinde bulunacağı karışımlarda Jako papağanlarının en sevdikleri besinler arasında yer alıyor. Jako papağanlarının besin kaliteleri ne kadar iyi olur ve damak zevklerine hitap ederse o kadar kendilerini rahat hissederler. Bu rahat ve sağlıklı yaşam koşullarını sağlamak, bol bol konuşmasını sağlamak açısından da önemlidir.

Jako Papağan Ne Yemez?

Jako papağanların beslenme içeriğinde kesinlikle yer verilmemesi gereken bir takım besin grupları bulunuyor. Fizyolojik açıdan olumsuz etkiler oluşturabilen bu besinlerin verilmesinden kesinlikle kaçınılmasıdır. Bu kapsamda da maydanoz ve marul gibi yeşillikler vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir. Ancak tüm kuş türleri için ne kadar leziz bir besin olabileceği düşünülse de Jako papağan için uygun olan bir besin değildir. Çünkü maydanoz ve marul gibi besinler, üzerinde yer alan bakterileri ile Jako papağanlarının fizyolojilerinde sorun oluşturmaktadır. Bu nedenle de ishal olmalarına yol açabilmektedir. Jako papağanların sağlıklı beslenmesi ile hem bol bol konuşmasını hem de uzun ömürlü bir yaşama sahip olmasını sağlamak mümkündür.

Etiketler: Jako Papağan, Jako Papagan, Jako
Mart 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR