Kanarya Çeşitleri Nelerdir?

Kanarya Çeşitleri Nelerdir?

İspinozgillerden olan Kanarya, İspinozun ötme sevdasına ve kötü seslerine adeta bir yanıt niteliğindedir. Müthiş ve benzersiz ötüşleri, insanlar tarafından en çok sevilen ve en çok bilinen kuş türlerinden biri haline gelmelerine sebep olmuştur. Kanarya çeşitleri nelerdir? Sorusu sıkça sorulan bir sorudur, zira kanaryaların evlerde beslenmesi, dünya genelinde çok yaygındır. En fazla öten ve en güzel öten kanaryaya sahip olabilmek için, türler arasında melezleme yapılması da sıklıkla başvurulan yöntemdir. Her kanarya cinsinin, kendi cinsine özel karakteristik ötüşleri bulunur. Genel olarak belirli şarkıları söylüyorlar gibi görünseler de, bu melodilerin aralarında çeşitli farklar bulunur. Farklı cinslerin birbirlerinin ötüşlerinden etkilenmesi de sıkça yaşanan bir durumdur.

Kanarya Türleri

Çok sayıda kanarya türü bulunur ve bunların bazıları sadece belirli bölgelerde yaşarlar. Bu durum kanarya beslemek isteyen kişilerin Kanarya çeşitleri nelerdir? Sorusunu da sormalarına neden olur. Ülkemizde ve dünya genelinde Yokshire, Türk kıvırcığı, Fiorino, Malinous, Lizard, Gloster, Norwich, Cerest, Border gibi kanarya türleri en çok bilinen ve en çok beslenenler arasında yer alır. Ancak bunların dışında Taklacı Kanarya, Roller ve daha pek çok kanarya türü de bulunur. Doğada genellikle su kenarlarında ve toplu bir şekilde yaşarlar. Ötüşleriyle birbirlerini tahrik ederler ve sürekli ötmeye devam ederler. Bir diğer anlatımla ötmeyi birbirlerinden öğrenirler ve sürekli daha iyi ötmek için çalışırlar.


Yorshire kanaryaları


Kanarya çeşitleri nelerdir?
Diye sorulduğunda akla ilk gelen türler arasında yer alır. İngiltere’ den dünyaya yayılan bu kuşlar, en çok beslenen kanarya türleri arasındadır. Güzel ötüş şekilleriyle, en çok ilgi çeken kanaryalar arasında yer alırlar.


Malinous Kanaryaları


Çınlamaya benzeyen muhteşem bir ötüşleri bulunan kanarya türüdür. Beslenme için en çok tercih edilenlerden biri olan Malinous “ Belçika Bülbülü “ olarakda bilinir.


Lizard Kanaryaları


En eski kanarya türlerinden biri olduğu kabul edilen Lizard, aynı zamanda yetiştirilmesi en yüksek hassasiyet isteyen türlerdendir.


Border Kanaryaları


Kanarya türleri arasında en dayanıklılardan olan Border, bu sebeple evlerde beslemek için en çok tercih edilenlerden de biridir. Aktif canlılar olan kanaryaların bakımı için ihtiyaç duyacağınız her türlü malzemeye dodomama.com aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Kanarya Çeşitleri
Ağustos 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR