Kanarya Cinsleri Nasıl Anlaşılır?

Kanarya Cinsleri Nasıl Anlaşılır?

Kendisine hayran bırakan renkleri ve tüy yapısıyla kanaryalar, geçmişten beri herkesin ilgisini cezp etmeyi başarıyor. Güzellikleriyle birlikte kendisine has sesleri büyüleyici bir canlı haline gelmesine neden oluyor. Özellikle ev ortamında yetiştirilmesi ve beslenmesi noktasında uygunluğu bulunuyor. Bu nedenle de günümüzde yoğun şekilde beslenen kuş cinslerinden birisidir. Ancak kuş dünyasına yeni başlayanlar ve teknik bilgiye sahip olmayan kişilerin kanarya cinslerini ayrıştırması zorlu olabilir. Doğru ve sağlıklı bir kuş yetiştirme için önemli bir detay olduğundan kanarya cinsleri nasıl anlaşılır konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Kanaryalarda cinsiyet farklılığının belirlenebilmesi sıkı takip ve teknik bilgi ile mümkün olur.


Kanarya Cinsleri Nelerdir?


Kanarya cinsleri nasıl anlaşılır
öğrenebilmek için öncelikle kanarya cinslerine dair bilgi sahibi olmanız gerekir. Kanarya cinsleri genel olarak ötücü kanaryalar, özel görünümlü kanaryalar ve şekil kanaryalar olarak farklı gruplarda kategorize edilir. Bununla birlikte bu üst cins kategorilerinin altında da kendisine has cinsleri bulunmaktadır. Bu kanarya türlerinin bazıları Türkiye’de yaygın olarak bulunduğu gibi bazılarına ise hiç rastlanmamaktadır. Bu yüzden bazı kanarya cinsleri Türkiye’de diğer türlerine nazaran çok daha yoğun talep görebilmektedir.


Kanarya Cinsi Nasıl Belirlenir?


Kanarya cinsleri nasıl anlaşılır
konusunda dikkat edilmesi gereken bazı belli başlı faktörler bulunuyor. Bunlar üst kategorisine göre şekillenir. Yani bir kanaryanın cinsinin belirlenmesinde görselliğinin ve sesinin belirleyici bir etkisi bulunur. Yeni başlayanlar için bu farklılıkları algılayabilmek ancak deneyimle mümkün olur. Kanarya cinsleri ve bu cinslerin özellikleri hakkında bilgi sahibi olarak, cinsinin bilmediğiniz bir kanaryayı incelemelisiniz. Tüylerinin yapısı, ötüş harmonisi gibi detayları göz önünde bulundurarak, hangi kanarya cinsiyle daha uyumlu olduğunu belirleyebilirsiniz. Bazı kanarya cinslerinde fizyolojik özelliklere göre de cinsinin kolayca belirlenmesine yardımcı olacak belirgin detaylar bulunuyor.  Örneğin ötücü bir kanarya cinsi olan “malinois” orta şiddetteki ses kuvvetine sahiptir. Melodik ötüş sese sahip olan bu kanarya türü oldukça etkileyici olduğundan Türkiye’de yaygın olarak tercih edilir. Ancak Belçika’dan Türkiye’ye gelmiştir ve sesi bülbülle dahi kıyaslanabilecek niteliklere sahip bir kanarya cinsidir.

Etiketler: Kanarya cinsleri
Ağustos 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR