Kaplumbağa Nasıl Beslenir?

Kaplumbağa Nasıl Beslenir?

Sürüngen canlılar arasında bulunan kaplumbağalar, aynı familyada bulunan diğer tüm canlılar gibi son zamanlarda çok talep görmektedir. Dünyanın her yerinde her yaş grubundan kişi tarafından evde kaplumbağa besleme gibi son derece farklı bir hobi edinilmektedir. Bu nedenle evde kaplumbağa bakımı ile ilgili olarak çok fazla bilgi ihtiyacı söz konusu olabiliyor. Bu bilgilerden birisi olarak kaplumbağa beslemeye yeni başlayan kişiler tarafından merak edilen kaplumbağa nasıl beslenir sorusudur. Bir canlının yaşamı için en temel konu olan beslenme programı konusunda kaplumbağalar için çok hassas şekilde hareket edilmelidir. Zira kaplumbağalar kaya gibi sert olan kabuklarının altında çok naif ve çok hassas bir yaşam şekline sahiptir. Dolayısıyla kaplumbağaların her şeyi yemesi pek sağlıklı değildir.

Kaplumbağa Ne Yar?


Kaplumbağalar, önüne gelen her şeyi yiyen canlılardan değildir. Kendisine has bir damak zevki bulunuyor. Bu nedenle kaplumbağa nasıl beslenir sorusu için çok fazla seçenek bulunuyor olsa da aslında sınırlı bir seçenek bulunur. Zira her vitamin veya her mineral kaplumbağalar için faydalı değildir. Kaplumbağalar otçul canlılardır. Bu nedenle özellikle yeşillikler, kaplumbağalarının en temel besin kaynaklarıdır. Bir kaplumbağanın vücudunun ihtiyaç duyabileceği tüm vitamin ve mineraller yeşillikler ile karşılanabilir. Bir kaplumbağanın en çok severek tükettiği yeşilliklerin en başında marul gelir. Marulu büyük bir keyifle tüketen kaplumbağalar, günlük öğün ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.

Kaplumbağa nasıl beslenir sorusu kapsamında marulun dışında havuç, bezelye, bal kabağı ve brokoli gibi bitki ve sebzelerde bulunmaktadır. Bununla birlikte kaplumbağalar için çok yüksek protein değerine sahip olan her bir besin ciddi risk teşkil eder. Ancak bu kesinlikle vücuduna protein almaması gerektiği anlamına gelmemektedir. Zira her canlıda olduğu gibi kaplumbağalarının vücudunun da proteine ihtiyacı bulunur. Bu çerçevede kaplumbağanın yiyeceği her bir gıdanın kesinlikle 25% gibi kısmından fazla protein içermiyor olmaması gerekmektedir. Bunun dışında protein içerikli besinlerin öğünlere dağıtılarak verilmesi de uygun miktarda alım sağlayacaktır. Dolayısıyla aşırı proteinin vücudunda oluşturabileceği tüm fizyolojik olumsuz etkenlerin önlenebilmesi mümkün olacak ve çok sağlıklı bir beslenme gerçekleştirilebilecektir.

Etiketler: Kaplumbağa
Ocak 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR