Kaplumbağa Nasıl Ürer?

Kaplumbağa Nasıl Ürer?

Kaplumbağalar tüm yaşam biçimleri ile son derece farklı ve özel canlılardır. Sadece sırtında evini taşıması gibi bir özelliğiyle sınırlı kalmayan çok farklı özelliklere sahiptir. Çok yavaş ve ağır çekimde sürdürdükleri yaşamlarında dünyalarına birbirinden ilginç ve gizem dolu etken sığdırır. Kaplumbağalar ile ilgili yapılan araştırmalarda elde edilen her bir yeni bilgide insanı şaşırtmaya devam ediyor. Bu kapsamda evde kaplumbağa beslemek isteyenler kaplumbağa nasıl ürer şeklinde bir sorunun yanıtını merak ediyor. Temel olarak kaplumbağalar yumurtlama yöntemi ile çoğalmaktadır. Bununla birlikte kaplumbağaların üremelerine ilişkinde çok sıra dışı bilgiler bulunur.

Kaplumbağalar Nasıl Çoğalır?


Kaplumbağalar yumurtlama yöntemi ile çoğalırlar. Dolayısıyla kaplumbağa nasıl ürer sorusu için yumurtlama yöntemi yanıtı verilebilir. Ayrıca kaplumbağalar doğal olarak çiftleşme sonrasında önemli ve çok hassas olan bir kuluçka dönemi geçirirler. Kaplumbağaların üremelerine ve cinsel hayatlarına ilişkin çok şaşırtıcı bilgilerden birisi de dişi kaplumbağaların, erkek kaplumbağalardan gelen spermleri 4 yıla kadar saklayabildikleridir. Tam 4 yıl boyunca dişi kaplumbağaları bu spermleri, çoğalma işlemleri için saklayabilmelerine yardımcı olacak bir fizyolojik özelliğe sahiptir.

Kaplumbağalar Ne Zaman Çiftleşir?


Kaplumbağa nasıl ürer
kadar evde kaplumbağa besleyen kişiler için kaplumbağaların çiftleşme dönemleri de çok merak edilen konulardan birisidir. Kaplumbağaların çiftleşmeleri mevsimsel olarak farklılık göstermektedir. Bununla birlikte kaplumbağaların türleri de çiftleşme dönemlerinde ciddi değişikliklere yol açabilmektedir. Bu durumda 250’yi aşkın kaplumbağa türünün bulunmasından mütevellit çok geniş bir kapsamı almaktadır.

Kaplumbağalar çiftleşme sonrasında yumurtlama sürecine girer. Yumurtlama sürecinin ardından kaplumbağalarda tüm yumurtlama yapan canlılarda olduğu gibi kuluçka dönemi başlar. Kaplumbağa kuluçka dönemi ise ortalama olarak 2 ay ile 3 ay aralığında sürebilmektedir. Kara kaplumbağaları her çiftleşmenin ardından ortalama olarak 2 ile 3 santim boyutlarında toplam 8 adet yumurta yapmaktadır. Bu durum tatlı su kaplumbağaları için 3 ile 12 adet yumurta aralığında değişmektedir. Beyaz renkte olan ve uzun olan bu yumurtalar, kara veya deniz kaplumbağası olması fark etmeksizin toprağa gömerler. İç güdüsel olarak koruma ve aynı zamanda da kuluçka sürecinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için yumurtalarını toprağa bırakırlar.

Etiketler: Kaplumbağa Nasıl Ürer
Ocak 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR