Kedi Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Kedi Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Gündelik yaşamda pek çok alerjene karşı reaksiyon göstermemiz mümkündür. Minik dostlarımız tüyleriyle olduğu kadar, derilerinin dökülmesiyle, tükürükleriyle, tüylerinde biriken tozlar ve polenlerle de alerjen yayabilirler. Hayvan dostlarımızla beraber yaşama kararı, aynı zamanda onlarla ilgili veya onlardan dolayı ortaya çıkabilecek çeşitli sorunların da kabul edilmesi anlamına gelmelidir. Kedi alerjisi nasıl anlaşılır? Sorusu da bu çerçevede sıklıkla sorunla bir sorudur. Kediler çeşitli şekillerde alerjen yayarlar. Bununla birlikte bunlara hassasiyet gösterilmesi, oldukça düşük bir yüzdededir. Alerjik reaksiyona neyin neden olduğu için mutlaka bir uzmana başvurulmalı ve doğrudan kedi bu konuda suçlanmamalıdır. Örneğin kediniz dışarıya çıktığı için üzerinde getirdiği polenler bile alerjik reaksiyon oluşturuyor olabilir.

Kedi Alerjisi İçin Ne Türlü Önlemler Alınmalıdır?


Birden ortaya çıkan rahatsızlıkları, bir türlü kesilmeyen burun akıntısı, sürekli hapşırma, boğazda ve yüzün bazı bölümlerinde sinüslerden kaynaklı ağrılar, deride dökülmeler, kurdeşen, nefes almakta zorluk, nefes alışverişinde hırıltı oluşması, öksürme, göğüste sıkışma hissi Kedi alerjisi nasıl anlaşılır? Sorusunun en net yanıtlarıdır. Bu türlü belirtiler, birkaç günden fazla sürüyorsa, ya da aralıklarla ortaya çıkıp sonrasında yok oluyorsa, bazı alerjenlerden etkileniyorsunuz anlamına gelmelidir. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu alerjik reaksiyonun, hangi nedenle ortaya çıktığıyla ilgili bir uzmana başvurmanız şarttır. Kedilere karşı alerji gelişimi, oldukça düşük olmakla birlikte oluşabilen bir durumdur. Doğru şekilde tespit edilen alerjen, her neyse, ona yönelik çeşitli tedavi ve çözümler geliştirilir.

Kedi Tüyüne Karşı Alerji Varsa Ne Yapılmalı?


Kedilerden kaynaklanan alerjenler tespit edildiyse, elbette bu kedimizden kurtulmamız anlamına gelmiyor. Alerjenin tüylerden kaynaklandığı ortaya çıkmışsa, alınacak bir dizi önlemle, beraber yaşamaya devam edebilirsiniz. Örneğin özellikle yatak odanızı tamamen kedinize yasak hale getirebilirsiniz. Bununla birlikte evde dolaşabileceği alanı sürekli bir şekilde birkaç odadan ibaret hale getirebilirsiniz. Bu odalarda temizlik yaparken, yüksek etkili bir elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz. Kedinizi kedi tarağı ile sürekli taranmasını sağlayabileceğiniz bir yol üretmeli ve 10-15 gün aralıklarla fırçalamanın da gerçekleştirildiği banyolar yaptırmalısınız. Kedi alerjisi nasıl anlaşılır? Sorusu, kedi besleyen kişilerin çeşitli alerjik reaksiyonlar göstermesiyle birlikte, akla ilk gelen soru olur. Ancak alerjinin kediden kaynaklandığı netlik kazanmadığı sürece, bu saptamayı yapmamanızı öneririz.

Etiketler: kedi alerjisi
Kasım 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR