Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kediler şirinlikleri ve tatlıkları ile bulundukları her ortamdaki herkes için neşe kaynağı olurlar. Ancak evde kedi beslemek düşünüldüğünden çok daha fazla sorumluluk yükler. Bu yüzden evde kedi beslemeye karar verdiğinizde almanız gereken kedi bakımı sorumluluklarını da göz önünde bulundurmalısınız. Bu husus hem kedi içi hem de sizin için birlikteliğinizin çok daha iyi koşullarda olması açısından büyük bir önem taşır. Bu yüzden kedi bakımı nasıl yapılır konusunda bilgi edinmeniz gerekir. Kedinizin yemek, tuvalet, oyun ve genel hijyen bakımı gibi konularda bilgi sahibi olmanız kedinizin sağlığı ve mutluluğu için çok önemlidir.

Kedi Tüy Bakımı


Kedilerin genel tuvalet ve yemek ihtiyaçlarının dışında fizyolojik bakım ihtiyaçları da bulunur. Kedi bakımı nasıl yapılır konusunun en temel olgularının başında kedinizin tüylerinin bakımı geliyor. Kediler oldukça hijyenik canlılardır. Ancak buna karşın kedilerin tüylerinin temizlenmesi konusunda yardıma ihtiyaçları da bulunur. Kedinizin tüylerinin temizlenmesine yardımcı olmanız midesinde kedi tüyü oluşması riskini de minimalize etmenize yardımcı olur. Kedinizin yavru olduğu dönemden itibaren düzenli olarak tarayabilirsiniz. Bu şekilde hem onun sağlığını koruyabilir hem de yaşam alanında kedi tüyü dökülme oranlarını düşürebilirsiniz. Kedinizin tüylerini tararken sakin şekilde hareket etmelisiniz. Ona fazla rahatsızlık vermeyecek bir pozisyonda yumuşak başlı fırçalar ile tüylerini tarayabilirsiniz.

Kedilerin Tırnağının Kesilmesi


Her ne kadar genel kedi bakımı içerisinde yer almıyor olsa da kedi bakımı nasıl yapılır için verilen yanıtlardan birisi de tırnaklarının kesilmesidir. Özellikle birlikte yaşamanızı kolaylaştıracak olgulardan birisi olan tırnakların kesilmesi konusunda dikkatli olmanız gerekir. Çünkü kedilerin ırkına ve tüy rengine göre tırnak etlerinin konumu değişebiliyor. Bu yüzden kedinizin tırnağını keserken mutlaka tırnak etine kadar olan kısmı kesmeye özen göstermelisiniz. Bu şekilde kedinizin canını yakmadan uygun seviyede tırnağını kesebilirsiniz. Kedinizin tırnağını keserken kullanabileceğini özel tırnak makasları bulunuyor. Kedi tırnak makası olarak isimlendirilen özel tasarımlı tırnak makasları, kedi tırnaklarınanın yapısına uygundur. Bu sayede çok fazla uğraşmadan ve kedinize zarar vermeden kolay bir şekilde tırnaklarını kesebilirsiniz. Bu sayede oyunları sırasında yanlışlıkla size de zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

Etiketler: Kedi bakımı
Eylül 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR