Kedi Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Kedi Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Şirin yaratıklar olan kedilerin her birinin kendisine özgü karakter ve alışkanlıkları bulunur. Bu karakter yapıları cinsiyetlerine göre de oldukça değişkenlik gösteriyor. Dolayısı ile kedi sahibi olan veya olmak isteyenler kedi cinsiyeti nasıl anlaşılır merak edebiliyor. Özellikle henüz yeni doğmuş ve çok küçük olan kedilerin cinsiyetini belirleyebilmek zorlu olabiliyor. Yetişkin kedilerde cinsiyeti belli edecek çok önemli ve belirgin farklılıklar bulunmaktadır. Bu yüzden yetişkin kedilerde dişi ve erkek cinsel üreme organlarının farklılıkları kedinin cinsiyetinin anlaşılmasını sağlar.

Temel olarak kedilerin cinsiyetlerinin farklılıkları çok basit yöntemlerle anlaşılabilmektedir. Kedinin cinsiyetinin ne olduğunu anlayabilmek için cinsel bölgesinin kontrol edilmesi zaruridir. Ancak bu bölgenin hassas olması kesinin saldırgan olmasına neden olabilir. Bu yüzden cinsiyetine bakılacak kediye hassas ve yavaş bir şekilde yaklaşılmalıdır. Bu aşamadan sonra erkek kedi ve dişi kedi arasındaki farka bakılması gerekir. Kedi cinsiyeti belirleme tekniklerine göre bakılması gerekir.

Erkek Kedi Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Erkek kedi cinsiyeti nasıl anlaşılır bilmeyenler için birkaç pratik püf nokta bulunuyor. Erkek kedi ile dişi kedi arasındaki cinsiyet farkını etmek için en basit husus kuyruğunun altına kontrol edilmesi gerekir. Yetişkin kedilerde erkek üreme organı ve yumurtalıklar çok bariz şekilde anlaşılabilir. Kuyruğun altında anüs, testis torbası ve penis bulunur. Bu nedenle de erkek kedilerde cinsiyet belirleme için 3 nokta tekniği kullanılmaktadır. Erkek kedi sırt üstü yatarken üst üst üç nokta şeklinde bir cinsel bölge fizyolojisine sahiptir. Erkek kedilerin anüs ve idrar yolu açıklığı ayrılığı 2.5 cm düzeyindedir. Ancak bu mesafe yetişkin kediler için geçerlidir. Yavru erkek kediler için söz konusu mesafe 1.3 cm düzeyindedir.


Dişi Kedi Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Erkek kedi cinsiyeti özellikleri ile benzerliği bulunmuyor ise kedinin cinsiyeti dişi olabilir. Bunun dişi kedinin kuyruğu altına bakılır. Dişi kedilerde anüs ve idrar yolu açıklığının mesafesi oldukça kısıktır. Ortalama olarak bu mesafe erkek yavru kedilerdeki gibi 1.3 cm düzeyindedir. Ancak dişi kedilerde sadece 2 nokta bulunur. Anüs ve kadın cinsel üreme organı şeklindedir.

 

Etiketler: kedi cinsiyeti, kedilerin cinsiyeti
Nisan 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR