Kedi Cinsleri Nasıl Anlaşılır?

Kedi Cinsleri Nasıl Anlaşılır?

Doğanın muhteşemliğinin görsel ve canlı kanıtları olan kedilerin, çok çeşitli cinse sahip olmaları da kaçınılmaz bir durum. Safkan olan çeşitli kedi ırklarının olmasının yanında, bu ırkların kendiliğinden birbirleriyle çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan çeşitli yeni ırklarda var. Bunun yanında özelikle çapraz çiftleşmeler yoluyla elde edilen ve hatta üretimi gerçekleştirilen çeşitli ırklarda bulunuyor. Her ırkın kendine ait fiziksel özelliklerinin yanında, karakteristik özellikleri de bulunuyor. Bu karmaşa içerisinde Kedi cinsleri nasıl anlaşılır? Sorusuna yanıt vermek de oldukça güçleşiyor elbette. Zira bazı kedilerin fiziksel özellikleri, ırkının doğru olarak belirlenmesinde yeterli faktör olamıyor. Safkan olmadığı halde fiziksel özeliklerini yoğun olarak bir ırka göre üzerinde toplamış, çok sayıda kedi bulunuyor.


Kedi Cinslerini Öğrenmek Neden Önemli


Kedi cinsleri nasıl anlaşılır?
Sorusu kedi beslemek isteyen hayvan dostları tarafından sıklıkla sorulan bir soru. Bu soruya yanıt bulmak, aslında sahip olduğunuz kedinin, çeşitli sağlık sorunlarının olup olmadığı, genetik olarak nelere ihtiyaç duyabileceği, neleri sevdiği veya sevmediği, eğitimi ve bakımı gibi her şeyi etkileyebilen bilgilerdir. Cinslerine göre eğitimleri, bakımları ve sağlık sorunları karakteristik olabilen kedilerin, tüm yaşam verilerini cinsini doğru belirleyerek öğrenebilirsiniz. Bu sayede eğitimlerinden, bakımlarına ve hatta sağlık bakımlarına daha özenli bir şekilde yardımcı olabilirsiniz. Elbette sağlıklı ve daha mutlu bir dostunuz olur ve dolayısıyla sizin de daha mutlu bir beraberlik sürdürmenize olanak sağlar.


Kedimin Cinsini Nasıl Belirlerim?


Sahip olduğunuz kedinin cinsini belirleyebilmenin ön verileri, kedinizin hangi tipik fiziksel özelliklere sahip olduğunu belirlemektir. Kedi cinsleri nasıl anlaşılır? Denildiğinde, öncelikli aşama, kedinizin kulak yapısı, vücut yapısı, tüylerinin kısalığı uzunluğu ve renkleri, patilerinin şekli ve tüylü yapısı, uzun veya kısa kuyruğu cinsiyle ilgili pek çok veriyi bize aktarır. Bunları belirleyerek hangi cinse daha yakın bir kediniz olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak iş burada bitmiyor. Hangi cinse daha yakın olarak belirlediyseniz, bu cinsin karakter özellikleriyle, sizin kedinizin uyup uymadığını da incelemelisiniz. En doğru cins belirleme ancak bu şekilde gerçekleşir. Zira kedinizin safkan olup olmaması çok önemli olmasa da, cinsine göre bakım, eğitim ve sağlık bakımını daha doğru gerçekleştirebileceğiniz için, cinsini öğrenmek konusunda ısrarlı olmalısınız.

Etiketler: kedi cinsleri, cins kediler
Ağustos 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR