Kedi Dış Parazit Damlası Nasıl Kullanılır?

Kedi Dış Parazit Damlası Nasıl Kullanılır?

Evde kedi beslenmek istendiğinde hem onun hem de ev halkının sağlığının korunması için mutlaka yerine getirilmesi gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Kedilerin eve getirebileceği her türlü sağlık riskini ortadan kaldırabilmek için aşı ve diğer ilaç takviyelerinin öncelikli olarak yapılması gerekir. Evde kedi beslenmek istendiği takdirde yapılması gereken eylemlerden birisi de kedi iç ve dış parazit ilaçlarının verilmesidir. Kedilere ilaç vermenin hırçın eylemleri nedeniyle zor olduğundan pratik çözümler geliştirilmiştir. Bunlardan birisi de kedi dış parazit damlası ürünüdür. Bu damla çok pratik bir şekilde uygulanabildiğinden, kedi sahipleri tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir.

Kedi Dış Parazit Nereye Uygulanır?

Damla formunda olması sayesinde kedi dış parazit damlası son derece pratik bir şekilde uygulanabilmektedir. Pratik bir şekilde kedilerdeki dış parazitleri yok etmesi amacıyla geliştirilmiş özel formüle sahiptir. Sıvı formda olduğu gibi şişe tasarımı da damla damla dökebilme imkanı vermektedir. Bu sayede kediler için çok kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Kedi dış parazit damlasının mutlaka kedilerin yalayarak, ulaşamayacağı bölgelerine dökülmesi gerekmektedir. Dış parazit damlası olduğundan harici olarak uygulanmalıdır. Damlayı yani dış parazit ilacını yalamaması için vücudunda yalayamadığı yerine dökülmelidir. Bunun içinde kedilerin ense bölgesi tercih edilmelidir. Çünkü kediler asla ense bölgelerini yalayamaz. Hatta patilerini yalayarak, ense bölgesine süremez. Bu nedenle de dış parazit ilacının damlatılması açısından en ideal bölge kedilerin ensesidir.

Kedi dış parazit damlası uygulamalarının en az 6 haftada bir olacak şekilde uygulanması gerekir. Çünkü 6 hafta gibi bir sürede kedinin ensesine dökülen damla etkisini kaybeder. Ayrıca uygulandıktan sonra en az 1 gün boyunca ense bölgesine ilacının etkisini kaybetmemesi için su değdirilmemelidir.

Kedi Dış Parazit Damlası Nedir?

Kedi dış parazit ilaç ve damlaları temel olarak kedilere bulaşma riski yüksek olan pire, kene ve bit gibi dış parazitlere karşı koruma sağlar. Bu nedenle de evde beslenen her kedi için mutlaka kullanılması gerekmektedir. Kedi dış parazit damlaları, kedi sahipleri tarafından pratik şekilde uygulanabilmektedir. Ayrıca kedi dış parazit damlaları uygun fiyatlarla dodomama.com sitesinden güvenle satın alınabilmektedir.

 

Etiketler: dış parazit damla, dış parazit
Mayıs 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR