Kedi İç Parazit Hapı Nasıl Verilir?

Kedi İç Parazit Hapı Nasıl Verilir?

Tüm canlılarda olduğu gibi kedilerde de parazit oluşumu gözlemlenebilir. Bu parazitler onun olduğu kadar aynı evde yaşadığı sahiplerinin de sağlığını ciddi seviyede riske edebilmektedir. Bu yüzden kediniz için iç ve dış parazite yönelik olarak tıbbın geliştirdiği ilaçların kullanımını gerçekleştirmeniz çok önemlidir. Kediniz için üretilmiş olan iç parazit hapı sayesinde iç parazit oluşumunu önleyebilirsiniz. Ayrıca mevcut olan iç parazitlerin yok edilmesi noktasında da son derece kesin çözüm sağlamaktadır. Ancak kediler için üretilmiş olan tüm ilaçlarda olduğu gibi kedi iç parazit hapı nasıl verilir en fazla merak edilen konulardan birisidir. Hem kedinizi rahatsız etmeden hem de fazla zorlanmadan kedinize iç parazit hapını verebilirsiniz.


Kedi İç Parazit Hapı Verme


Kedilerin iç parazit ilacını vermek her kedi sahibi için en fazla zorlayıcı konulardan birisidir. Bu nedenle her kedi sahibi tüm kedi ilaçlarında olduğu gibi iç parazit ilacının verilmesi noktasında da fazlasıyla zorluk yaşayabiliyor. Bu yüzden kedi iç parazit hapı nasıl verilir gibi araştırmalara girebilmektedir. Kedinizin iç parazit hapını vermek için kullanabileceğiniz birden fazla yöntem bulunuyor. Bu çerçevede de kedinizin iç parazit ilacını vermek için sevdiği yemekleri kullanabilirsiniz. Hapı bir miktar ezdikten sonra ödül maması içerisine karıştırabilirsiniz. Bu şekilde kedinizin iç parazit ilacını farkında dahi olmadan almasını sağlayabilirsiniz.


Kedi İç Parazit Hapı Nasıl Yutturulur?


Kedi iç parazit hapı nasıl verilir
bilmiyorsanız kolayca yutturabileceğiniz yöntemler bulunuyor. İç parazit hapını kedinize verirken işaret parmağınız ve baş parmağınızı üst azı dişin arkasına yerleştirmelisiniz. Daha sonra kedinizin başını yukarıya doğru kaldırarak, serbest olan elinizle alt çenesini aşağıya doğru çekebilirsiniz. Daha sonra alt çeneyi hafif şekilde sıktıktan sonra kedinizin ağzını açık tutmasını sağlayabilirsiniz. Serbest olan elinizle hapı dilin mümkün olduğunca arka kısma atabilirsiniz. Kedinizin ağzını bu işlemin ardından hemen kapatmaya dikkat etmelisiniz. Yuttuğunu görene kadar da mutlaka boğaz bölgesine hafif sıvazlama hareketinde bulunmalısınız. Bu şekilde kedinizin rahatlıkla iç parazit hapını yutmasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler: kedi iç parazit hapı
Ağustos 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR