Kedi İşemesi Nasıl Engellenir?

Kedi İşemesi Nasıl Engellenir?

Doğadaki en temiz canlıların başında kediler geliyor. Genellikle de temizlikleri ile ün yapmış olan kediler, özellikle yaşam alanlarının temiz olmasına önem gösterir. Temiz olmayan yerler onun ruhsal olarak olumsuz etkilenmesine dahi neden olabilir. Kediler için böyle bir tablo söz konusu iken bazı kedi sahipleri kedisinin her yere işemesi konusunda ciddi şikayetlerde bulunabiliyor. Bu nedenle de kedi işemesi nasıl engellenir gibi sorulara yanıt aramaktadırlar. Kedilerin tuvalet alışkanlıklarının çok kuvvetli olmasına rağmen böyle bir eylemde bulunmalarına yönelik olarak mutlaka altyapısının araştırılması çok önemlidir. Çünkü kedinin idrarını püskürtmesi veya idrarını oda içerisindeki herhangi bir yere yapıyor olması endişe duyulması gereken bir durumdur.

Kedi İşemesi Engelleme

Kedilerin evin herhangi bir yere işemesi durumunun 2 farklı şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Çünkü kediler ev içerisinde idrar püskürtme veya idrar bırakma şeklinde 2 farklı şekilde eylemde bulunabiliyor. Her iki eyleminde altında yatan sebepleri birbirinden farklıdır. Dolayısı ile kedi işemesi nasıl engellenir sorusunun yanıtının da farklılık göstermesine yol açar. Bir kedinin evin herhangi bir yerine idrarını püskürtmesi daha çok cinsel dürtülere bağlı olarak gerçekleştirdiği bir eylemdir. Ancak idrarını yapması pek çok farklı sebebe bağlı olarak gerçekleştirebildiği bir eylemdir. Dolayısı ile bu iki eyleminde farklı şekilde ele alınması çözüm açısından oldukça büyük bir önem taşımaktadır.

Kedi işemesi nasıl engellenir sorusunun yanıtı için bu şekilde 2 farklı biçimde ele alınması gerekiyor. Kısırlaştırılmış veya kısırlaştırılmamış kedilerin kızgınlık dönemi olarak belirtilen süreçlerde idrar püskürtmesi görülebilir. Böyle bir durumda veteriner hekim desteğiyle söz konusu dürtülerine yönelik bir çözüm arayışı içerisinde bulunulmalıdır. Ancak kedinin evin her yerinde bir yerlere idrarını yapıyor olması bulunduğu ortamdan şikayetçi olduğuna işaret olabilir. Bulunduğu ortamdan rahatsız olması, mutsuz olması veya kızmış olması gibi çeşitli nedenler, böyle bir eylemde bulunmasına yol açabilir. Çünkü bu şekilde mutsuzluğu, rahatsızlığını veya kızgınlığını sahibine en etkili şekilde aktarabildiğini düşünmektedir. Bu nedenle de böyle bir ruh hali içerisinde olan kedilerin, söz konusu sorunlarına istinaden mutlaka geri plandaki yönteme müdahalede bulunulması çok önemlidir. Üzerine gidilmesi ve sert hareket edilmesi, olayı inada bindirmesine neden olabilir.

Etiketler: kedi işemesi, kedi isemesi, kedi tuvalet eğitimi
Nisan 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR