Kedi İshalini Ne Keser?

Kedi İshalini Ne Keser?

Evlerin en şirin ve en saf olguları olan kedilerde ishal hali çok sık şekilde görülebilecek durumlardan birisidir. Kedinizin ishal olmasına neden olabilecek pek çok farklı faktör söz konusudur. Kedinizin yaşam tarzı, temizlik alışkanlıkları ve beslenme şekli gibi etkenler, kedinizde ishal görebilmenize neden olur. Kediler temel olarak tüy temizleme konusunda oldukça titizdirler. Tüylerini temizlerken tüy yutmaları sebebiyle dönem dönem ishal olabilmeleri söz konusu oluyor. Eğer kedi ishali çok sık şekilde veya çok uzun süreli olarak gözlemleniyor ise ilk yapmanız gereken uzman veteriner hekimden destek alınmalıdır.

Kedilerde İshal Nasıl Geçer?

Kedi ishali sorunu yaşıyorsanız bunu kesmek için direkt net çözüm sağlayacak uygulamalarda bulunabilmeniz mümkün olmaz. Ancak ishalin etkilerini minimalize etmek üzere çeşitli yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Bu çerçevede kedilerinizde ishali için;

Katı ve yumuşak mama kullanabilirsiniz. Kedinizde ishalin etkilerini düşürmek için katı mamaları ufak parçalara ayırabilirsiniz. Bu şekilde besinlerin kedinizin midesinde daha uzun süreli kalmasını sağlayarak, ishalin geçişini sağlayabilirsiniz. Diğer bir alternatif olarak kedinizin beslenmesini yumuşak gıdalar ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde kedinizin sindiriminin düzenlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Kaygan karağaaç kabuğu: Çok eski dönemlerden beri bitkisel tedavi de yaygın olarak kullanılan bu bitki ile birlikte artık kedinizin ishalini kolayca geçirebilirsiniz. Kedi ishali için karaağaç kabuğu kullanabilirsiniz. Karaağaç kabuğu içeriğinde bulunan yüksek vitamin değerleri ile sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Kapsül veya toz formunda kullanımını gerçekleştirebilirsiniz. Bu çerçevede kedinizin ishali için 1 tatlı kaşığı veya 1 adet suda çözülen karaağaç kabuğu kapsülünü kedinizin mamasına ilave edebilirsiniz. Bu şekilde günlük olarak kedinizin mamasına ilave ederek, etkilerini kısa süre içerisinde görebilirsiniz.

Kedi İshali İçin İlaç Kullanımı

Kedi ishali için ilaç kullanımı gerçekleştirilebilir. Ancak bunun için mutlaka uzman veteriner hekim görüşünün alınmasına dikkat edilmelidir. Özellikle kedinizin sağlığına zarar vermemek amacı ve daha ciddi komplikasyonlara yol açmamak için mutlaka uzman veteriner hekim görüşü olmalıdır. Aksi halde kedinizin ishali için kullanacağınız ilaçların ciddi komplikasyonlara yol açabileceğinizden kedinize ciddi zararlar verebilirsiniz.

 

Etiketler: kedi ishali
Mayıs 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR