Kedi Kabızlığına Ne İyi Gelir?

Kedi Kabızlığına Ne İyi Gelir?

Kediler hareketleri, duygu durumları ve miyavlayışları ile bir sorunları olduğunu anlatmaya çalışır. Ancak tam sorunun ne olduğunu anlamak her zaman anlamak mümkün değildir. Bu yüzden kediniz için sağlıklı yaşam koşulları hakkında bilinçli olmanız ve takibini yapmanız çok önemlidir. Özellikle tuvaletini takip etmeniz çok sık sorun yaşayabildiği bu konuda erken ve uygun müdahale şansınızı oluşturur. Kedi kabızlığı sorunu da bunlardan birisidir. Sağlıklı bir kedi günde bir defa dışkılamaktadır. Bu bazı dönemlerde ya da bazı kedilerde 2 günde 1 olarak da gözlemlenebilir ve normal kabul edilir. Ancak bu sürelerin üzerinde kedinizin dışkılamaması kedi kabızlığı riskini gündeme getirmelidir.

Kedi Kabızlığı İçin Ne Yapılmalı?

Kedi kabızlığı için öncelikle durumun vehametinin belirlenmesi gerekir. Kedinizin ne kadar süredir kabız olduğu ve kabızlığına neden olan faktörünün ne olduğunun belirlenmesi gerekir. Eğer kedinizin kabızlığı genel bir beslenme faktörüne bağlı ise çeşitli uygulamalar ile çözüm sağlayabilirsiniz. Ancak ileri düzeyde akut veya kronik bir kabızlık durumunda kediniz için lavman müdahalesi ve laktasif kullanımı gerçekleştirilmesi gerekliliği doğabilir.

Kedi kabızlığı İçin Zeytinyağı

Kedi kabızlığı durumunda kedinizin anüs bölgesindeki kaslarda ciddi bir kasılma söz konusu olur. Böyle bir durumda kediniz şiddetli ıkınma durumunda dahi bir türlü dışkısını yapamayabilir. Evde kedinizin kabızlığı için kullanabileceğiniz en etkili unsur hem doğal hem de sağlıklı olmasından mütevellit zeytinyağıdır. Kedinizde akut bir kabızlık durumu gözlemlemeniz durumunda zeytinyağı içirebilirsiniz. Kedinizin hoşuna gitmeyen ya da merak etmediği bir şeyi içirmenizin veya yedirmenizin zor olduğunu da unutmamalısınız. Bu nedenle onun için en uygun şekilde zeytinyağını içermelisiniz. Bu şekilde kedinize zeytinyağı vererek, birkaç saat içerisinde etkisini görebilirsiniz. Çünkü bu şekilde kabızlık için tam tersi bir nevi dışkıda “cılk” olarak tabir edilebilecek yumuşamayı sağlarsınız. Böylelikle kediniz çok fazla zorlanmadan ve canı acımadan dışkısını rahatlıkla yapabilecektir. Ancak kedinizin kabızlığı 2 günden fazla süredir devam ediyorsa ya da sık sık meydana geliyorsa ciddi bir sindirim sorunu söz konusu olabilir. Böyle bir durumda mutlaka en kısa sürede uzman veteriner hekimde görünmesini sağlamalısınız.

 

Etiketler: kedi kabızlığı
Haziran 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR