Kedi Kazağı Nasıl Örülür?

Kedi Kazağı Nasıl Örülür?

Şirinlikleri, enerjileri ve sempatikleri ile hayatınıza renk ve eğlence katan dostunuz kediniz için en az onun kadar şirin mi şirin kazaklar örebilirsiniz. Her ne kadar kendi kabarık tüyleriyle kediniz soğuk havalarda kendisini ısıtabilse de bu yeterli olmayabilir. Bu yüzden ona özel kedi kazağı örerek hem soğuk havalarda sıcak kalmasını sağlayabilir hem de şirinliklerine şirinlik katabilirsiniz. Kedinizin için sıcacık tutacak ve kendisine ait bir moda yaratacak birbirinden şirin kazaları oldukça pratik bir şekilde örebilirsiniz. Özellikle de klasik bir kedi kazağının örülmesi için öyle üst düzey bir tığ işi bilgisi ve deneyimine de gerek bulunmuyor.

Tığ İle Kedi Kazağı Örme

Kediniz için kolayca kedi kazağı örmek istiyorsanız tığ kullanabilirsiniz. Tığ işi kedi kazağı örmek için standart olarak 3.5 numara tığ kullanabilirsiniz. Kedinize kazak örmeye karar verdiğinizde öncelikli olarak göz önünde bulundurmanız gereken hususlar bulunuyor. Bu hususların başında tabii ki ördüğünüz kazağı giyecek olan kedinizin vücut ölçüleri geliyor. Bunun için kedinizin cinsiyet, yaş ve vücut büyüklüğünü baz almalısınız. Kedi kazakları temel olarak kedinizin göğüs ve karın bölgesini saracak şekildedir. Bu yüzden kedinizin göğüs ve karın bölgesi ölçülerini alabilirsiniz. Ayrıca ön patilerine de denk geldiğinden, ön patilerinin hizasını da net şekilde belirlemelisiniz.

Tığ işi ile kedi kazağı örmek için öncelikle 45 adetlik zincir ile uygulamaya başlamalısınız. Daha sonra bu zinciri baş ve sonundan birbirine birleştirmelisiniz. Birleştirme işleminden sonra dik üç zincir daha yaparak her bir zincire bir adet denk gelecek şekilde 4 sıra boyunca trabzan yapmalısınız. Kedi pati yani kol boşluğu hizasını da geldiğinizde 12 adet zincir yapmalısınız. Daha sonra zinciirn olduğu yere kadar 3 trabzan, bir zincir ve bir boşluk/atla şeklinde gelmelisiniz. Aynı yöntemle zincirden itibaren örmeye devam etmelisiniz. Aynı yöntemle dilenen uzunluğa gelecek şekilde örmeye devam etmelisiniz. Dilediğiniz uzunluğa ulaştığınız takdirde ise trabzanların her birine denk gelecek biçimde örerek, sırt bölgesini tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz örmek yerine kedinizin için sıcak tutacak birbirinden şirin ve tatlı kedi kazaklarını satında alabilirsiniz.

 

Etiketler: kedi kazağı
Haziran 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR