Kedi Kumu Kabı Nasıl Olmalı?

Kedi Kumu Kabı Nasıl Olmalı?

Evde beslenen kedilerin tuvalet ihtiyacı oldukça önemli konulardan birisidir. Hem hijyenik ve sağlıklı bir şekilde hem de kediler için rahat ve konforlu olacak şekilde tuvalet ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Özellikle de kedilerin güdüsel olarak yapmış oldukları alışkanlıklarını karşılayacak biçimde kedi tuvaletlerinin kullanılması gerekir. Bu konuda da kedi kumu kabı konusunda oldukça dikkatli seçimlerin yapılması gerekliliği bulunmaktadır. Günümüzde hem daha sağlıklı olması hem de hijyenik olması nedeni ile kumdan farkı olmayan yapıya sahip olan kedi kumları oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Kedilerin çişini içerisine çekerek/emerek, koku yayılımını ve çevreye saçılmasını önlemektedir. Bunun dışında kedi kumları aynı zamanda da kedilerin son derece hijyenik bir şekilde tuvaletlerini yapabilmelerine yardımcı olur. Böylelikle de tuvaletini yapmasından sonra ekstra bir temizlik müdahalesine gerek kalmaz. Ancak kedi kumu kabı seçiminde çok dikkatli olunması gerekmektedir. Kedinin rahat şekilde içerisine yerleşebileceği ve kazma eylemlerini yerine getirebileceği tasarımsal özelliklere sahip olması gerekir.

Kedi Kumu Kabı Nasıl Yapılır?

Kediler için özel olarak tasarlanan kedi kumu kabı modellerinde zengin bir çeşitlilik bulunuyor. Kediler için kum kabı seçerken öncelikli olarak göz önünde bulundurulacak faktörlerin başında kedinin yaşı gelmektedir. Kedilerin yaşına göre fizyolojik özelliklerinin değişkenlik göstermesi kedi kumu kabının yüksekliği, genişliği ve derinliği gibi faktörleri doğrudan etkilemektedir. Bu tip detaylar konusunda daha hassas bir yaklaşım sergilenmemesi durumunda kedilerin kum kaplarına ısınamamasına neden olur. Böyle bir durumda da tuvaletini onun içerisine yapmak istememesine hem de psikolojisinin bozulmasına neden olur. Kedinin mutsuz olmamasını sağlamak ve rahat bir şekilde tuvalet ihtiyaçlarını giderebilmeleri amacı ile kedi kumu için kap seçimlerinde dikkatli bir şekilde hareket edilmelidir.

Günümüzde kedi kumu kaplarında farklı üretim materyalleri kullanılıyor. Metal ve alüminyum kum kaplarının dışında günümüzde plastik ve daha pek çok farklı materyal kullanımı gerçekleştirilmektedir. Böylelikle çok daha güvenli ve çok daha sağlıklı bir şekilde kedilerin tuvaletlerinin yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Kedi kumu kabının seçimi kadar, yerleşimi noktasında da oldukça dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekliliği bulunmaktadır.

Etiketler: kedi kumu, kedi kumu kabı
Şubat 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR