Kedi Kumu Kokusu Nasıl Gider?

Kedi Kumu Kokusu Nasıl Gider?

Evinizde ya da ofisinizde bulunan kedi kumu temizlenmesine rağmen, bazen etrafa kötü koku yayabilmektedir. Bu kedi kumu kokusunu gidermenin birçok yolu bulunmaktadır. Bazı zamanlarda günlük olarak, detaylı bir şekilde kedi kumunu temizlemeniz bile yeterli olmamaktadır. Bu gibi durumlar başınıza geliyorsa, bu yazımızda kedi kokusunu nasıl gidereceğinize dair ipuçlarını bulabilirsiniz.

İlk olarak kedi kumu kokusunun geçmeyeceğini asla düşünmeyin. Kediniz, kedi kumunu kendi kendine temizleyemeyeceği için bu görevi sizin üstlenmeniz gerekmektedir. Siz de her gün kedi kumunu değiştiremeyeceğiniz için pratik çözümlere başvurmanız gerekmektedir. Vereceğimiz ipuçlar ile kedi kumu kokusunu tamamen geçirmeniz mümkün olmaktadır.


Kedi Kumu Kokusu Giderme


Kedi kumlarının çok fazla derecede koku yapmaması için haftada 1 kere değiştirilmesi önerilmektedir. Eğer birden fazla kedi besliyorsanız, çoklu kedi kumu seçmek en doğrusu olacaktır. Çünkü ayrı ayrı şekilde kedilerinizin ihtiyaçlarını gidermesi, hem kedilerinizin için hem de sizin kedi kumlarını temizleyebilmeniz için en doğrusu olmaktadır.

Kedi kumu kokusunu gidermek için, her gün kedi kumlarında bulunan dışkıları kürek ile temizlemeniz gerekmektedir. Kedi kumu temizleme işlemini her gün yapamazsanız, kokuyu engellemeniz mümkün olmamaktadır. Bu temizleme işlemi sadece kötü kokuyu gidermek için yapılmamaktadır. Ayrıca kediniz pis bir kedi kumuna tuvaletini yapmak istememektedir. Bu durumda onun tuvalet alışkanlığını ve psikolojisini oldukça kötü etkileyecektir.

Yeni kedi kumunu kaba koymadan önce, mutlaka kabın iyi bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Bunu yapmak için piyasada satılan evcil hayvanlar için satılan dezenfektanlar kullanılmalıdır. Kabı iyice temizledikten sonra mutlaka kurulamanız da gerekmektedir. Eğer yaş bir şekilde kedi kumu koyarsanız, çok daha kötü kokulara maruz kalabilirsiniz.

Kediler, zaman geçtikçe kullanmış oldukları kedi kumu kaplarını eskitirler. Oluşmuş olan çizikler veya ufak çatlaklar da koku oluşturabilmektedir. Bunun sebebi kedinizin idrarı ya da dışkısı, bu çatlaklarda birikerek kokuya sebebiyet vermesinden dolayıdır. Bundan dolayı kedi kumu kabınızda herhangi bir çatlak ya da çizik olması durumunda tamir etmek yerine yenisini almak en doğru tercih olmaktadır. Ayrıca kedi kumu kabını hava alan bir yere koymak da kokuyu gidermede etkilidir.

Etiketler: kedi kumu
Temmuz 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR