Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Artık evinizde yalnızlıktan sıkılıp bir kedi beslemeye karar verdiniz. Kediniz yuvanıza gelmeden önce bütün hazırlıkları tamamladınız ve bütün gerekli olan şeyleri aldınız. Ama bu hazırlıklardan en önemlisi kedi kumu ve tuvalet kabı olmaktadır. Çünkü kediler oldukça temiz hayvanlardır. Bundan dolayı kedi kumu kullanımında herhangi bir yanlış yaparsanız, kedinizin psikolojisini oldukça kötü etkileyecektir. Bu gibi durumların yaşanmaması için kedi kumunun nasıl kullanıldığına dair ipuçlarını sizler için paylaşacağız.


Kedi Kumu Kullanımı


Kedi kumundan önce ilk olarak kabın temizliğinin kolay yapılabilir olması önemlidir. Bundan dolayı, kolay bir şekilde taşınan ve tercihen plastik bir kap kullanmanız tavsiye edilmektedir. Kediler tuvalet ihtiyacını giderirken, köşeleri tercih etmektedirler. Bundan dolayı imkanınız var ise, üzeri kapalı bir tuvalet kabı temin etmeniz, kedinizi oldukça mutlu edecektir. Ayrıca kapalı kabın diğer bir özelliği ise, kediniz tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra üzerini kum ile kapatacağından dolayı, etrafa kum ya da pislik sıçrama ihtimali en aza indirgenmektedir. Bu sayede kokunun yayılması da önlenmektedir.

Kedi kumu kullanırken, kabın en az 5 parmak derinlikte olması gerekmektedir. Bunun sebebi ise, kedinizin tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra ve gidermeden önce kumu rahatça deşebilmesidir.

Kedi kumunu kaba koyarken, kabın çeyreği kadar koymanız yeterli olmaktadır. Çok fazla seviyede kum koymanız sadece israfa yol açmaktadır, herhangi bir artısı bulunmamaktadır. Topaklaşan kedi kumu kullanıyor iseniz, idrar ve dışkıyı hemen alıp atmak gerekmektedir. Eğer kedi kumu miktarınız azalmaya başlıyorsa, üzerine eklemenizde herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Kumun rengi, idrardan dolayı zamanla sararacağından dolayı yeni kedi kumu ile değiştirmeniz önerilmektedir.

Kedi kumunu değiştirme süreci her zaman standart bir şekilde ilerlememektedir. Kumu değiştirme süreci, kumun özelliği, kedinin ne sıklıkla tuvalet ihtiyacını giderdiği, kedinin idrar asit dengesi, kedinin ishal ya da kabız olması gibi birçok sebebi bağlıdır. Bundan dolayı kedi kumu kullanırken bu sebepleri de göz önünde bulundurmak önemli olmaktadır. Kedi kumunun kullanım süresini uzatmak için, kediniz idrarını ya da dışkısını yaptıktan sonra hemen bir kürek yardımıyla atabilirsiniz

Etiketler: kedi kumu
Temmuz 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR