Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?

Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?

Herkesin bildiği gibi kediler oldukça titiz ve temiz canlılardır. Yaşam alanlarının temizliği konusunda fazlasıyla hassas hareket eden kediler, kirlilik halinde psikolojik olarak bile etkilenebiliyor. Bu nedenle kedinizin yemeğini yediği, uyuduğu ve tabii ki tuvaletini yaptığı yerlerin temizliği konusunda çok dikkatli olmalısınız. Özellikle temizlik konusunda en fazla sorunun söz konusu olduğu kedinizin tuvaletinin her zaman temiz olmasını sağlamalısınız. Eğer tuvaleti kirliyse kediniz kabın içerisine yapmak yerine farklı yerlere tuvaletini yapabilir. Ayrıca bu rahatsızlığını da size en etkili şekilde yansıtabilir. Bu yüzden kedi kumu temizleme işlemini periyodik olarak yapmalısınız. Kedinizin rahatını sağlamak ve hijyenik oluşturmak için kedi kumunu, kediniz her kullandıktan sonra temizlemelisiniz.

Kedi Kumu Temizliği Nasıl Yapılır?

Kedi kumu temizleme işlemi diğer toprak gibi alternatiflere göre aslında çok daha kolaydır. Özellikle kaliteli bir kedi kumu kullanıyorsanız temizliğini basitçe yapabilirsiniz. Kedinizin idrarını yapmasından sonra topaklaşma özelliğine sahip olan kedi kumlarını tercih edebilirsiniz. Çünkü filtreli bir kürek yardımıyla idrarlı kedi kumunu kap içerinden kolayca alabilirsiniz. Aynı şekilde kedinizin dışkısını da filtreli kürek yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz. Bu şekilde kedi kumunun her zaman temiz olmasını sağlayarak hem kedinizin kirlenmesine neden olmaz hem de temizlikle mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedi Kumu Ne Zaman Temizlenmeli?

Kedi kumu temizleme noktasında standart bir süre zarfından ziyade kedinizin kullanım sıklığına ve bulunduğu alana göre hareket etmelisiniz. Kedinizin tuvaletinin bulunduğu yer, hiç ya da uygun düzeyde hava almayan kapalı bir yer ise mutlaka daha kısa aralıklarda kedi kumunu temizlemelisiniz. Kedi kumunu ne zaman temizleyeceğiniz ile ilgili olarak dikkat etmeniz gereken en temel nokta tabii ki kokudur. Kedinizin kumunu değiştirmeniz gereken zamanı kumun kötü koku yaymaya başlamasıdır. Ancak kedi kumu kötü kokmuyor diye çok uzunca süreler aynı kumu kullanmanız kedinizin ve tabii ki sizin sağlığınız açısından risk teşkil eder. Çünkü kedi kumları kokulu olduklarından, kötü kokuları etkili bir şekilde baskılayabilme özelliğine sahiptir. Bu yüzden kedinizin kumunu en azından haftada bir yenileyerek, temizlemeniz tavsiye edilir.

 

Etiketler: kedi kumu temizleme
Mayıs 31, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR