Kedi Kumu Nasıl Temizliği Nasıl Yapılır?

Kedi Kumu Nasıl Temizliği Nasıl Yapılır?

Kediler, hayvanlar alemi içerisinde en titizleri olarak bilinmektedir. Kediler, kedi kumlarını tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için kullanmaktadırlar. Eğer kumlar pis olursa tuvaletlerini yapmazlar veya tuvaletlerini kum dışında evin herhangi bir köşesine yapabilmektedirler. Bu durum ise kedilerde büyük psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Ayrıca belirli aralıklarla temizlenmeyen kedi kumları, ev içerisinde oldukça kötü bir kokuya sebebiyet vermektedir. Ayrıca, kedi kumu seçerken kedinizin cinsine ve yapısına uygun olan kedi kumu seçmeniz çok önemlidir. Peki, “Kedi kumu nasıl temizlenir?” sorusunun cevabına birlikte göz atalım.


Kedi Kumu Temizliği


Kedi kumu temizliği için ilk olarak, topaklaşmış olan kumları tercih edebilirsiniz. Kediniz tuvalet ihtiyacını giderdiğinde, bu kum türünü temizlemek diğerlerini oranla daha kolay olmaktadır. Bunun için ise en kolay yöntem bir kürek kullanmaktır. Kürek sayesinde kedinizin dışkısını kolay bir şekilde atabilirsiniz. Ayrıca bu kumun yapısından dolayı, kedinizin idrarı emilerek topaklaşmaktadır. Bu sayede de topaklaşmış olan kötü kumları kolay bir şekilde atabilmektesiniz. Bu işlemleri kullanırken mutlaka eldiven takmaya özen gösterin.

Kedi kumu olarak kristal silika kumu da tercih edebilirsiniz. Bu kumun özelliği ise idrarı emmesi ve onu içinde hapsetmesidir. Topaklaşmış kum da olduğu gibi bunun temizliğinde de kürek kullanabilirsiniz. Ayrıca kokuyu ve idrarı hapsetmektedir. Belli bir süre geçtikten sonra, bu kum bütün özelliğini kaybederek kokuyu ve idrarı içerisinde hapsedememeye başlamaktadır. Bu olay oluştuğu zaman kumun kürek yardımıyla değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca kabın da iyi bir şekilde çamaşır suyu ile yıkanması idealdir.

Diğer kullanılan kedi kumu ise, çam kedi kumudur. Çam ağaçlarının talaşlarından yapılan bu kum, diğer kedi kumlarına göre oldukça doğaldır. Doğal olduğu içinde oldukça kediniz için sağlıklıdır. Kediniz idrarını bu kuma yaptığı zaman, çam kumu tozlaşmaktadır. Bu kumu temizlemek için, kum kabını hafif bir şekilde sallayarak iyice tozlaşmasını sağlayabilirsiniz. Sonrasında ise bu kedi kumunu klozete dökerek yerini yenisiyle değiştirebilirsiniz. Bu yöntemin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Kedinizin dışkısını ise yine bir kürek yardımıyla temizleyebilirsiniz. Kedi kumunu boşalttıktan sonra çamaşır suyu ile iyice temizlenmelidir.

Etiketler: kedi kumu temizliği
Temmuz 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR