Kedi kumu ne kadar konulmalı?

Kedi kumu ne kadar konulmalı?

Kedilerin tuvalet ihtiyaçlarının karşılanması noktasında günümüzde kullanılabilecek farklı ürün grupları bulunuyor. Bu ürünler arasında kedi kumları en ideal seçenek olarak öne çıkıyor. Ancak kedi kumları ne kadar işlevsel ürünler olsa da doğru kullanımın gerçekleştirilmesi verim alınabilmesi açısından çok önemlidir. Özellikle de kedinin rahat şekilde tuvaletini yapabilmesi için kedi kumu ne kadar konulmalı sorunun yanıtının biliniyor olması gerekir. Kedinin rahat şekilde tuvaletini yapabilmesi için kullanılan kumun miktarı çok önemlidir. Kedi kumunun çok olması ya da az olması durumunda kediniz kendisini rahat hissedemez. Böyle bir durumda kedi kumunu kullanmaması gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kedi Kumu Miktarı Ne Kadar Olmalı?


Kedi kumu ne kadar konmalı ve nereye koyulmalı konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Doğru bir kedi kumu kullanımının gerçekleştirilmesi için uygun bir kapta kullanım gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kedi kumunun miktarı kedi tuvalet kabı ile doğru orantılı olarak belirlenmesi çok önemlidir. Özellikle de kedinin tuvalet kabının yüksekliği rahat şekilde giriş ve çıkışına olanak verecek nitelikte olması gerekir. Kedi kumu ne kadar konulmalı bilmeyenler için kedi kabı içerisinde kedi kumunun mutlaka 7 santim yüksekliğe kadar ulaşmasına dikkat edilmelidir. Kedi kumunun 7 santim düzeyinde olması kedinizin rahat şekilde tuvaletini yapabilmesine yardımcı olur. Kedi kumunun yapısal özelliklere sahip olması da miktarı konusunda etkilidir. Özellikle kalın kedi kumu için uzmanların önerisi temel olarak 9 santim düzeyindedir.

Eksilirse Kedi Kumu İlave Edilmeli


Kedi kumu kullanımında miktar düzeyine mutlaka her zaman dikkat edilmesi gerekir. Özellikle kedi kumu ne kadar konulmalı bilmeyenler için mutlaka 7 santim düzeyinde olmasına dikkat edilmelidir. Kedi kumunun 7 santim boyutlarında olmalıdır. Yani kedinizin tuvaletini yapmasından sonra kürek yardımıyla tuvaletini emen ve topaklanmış olan kısmını temizledikten sonra 7 santimin altına düşer. Böyle bir durumda 7 santimin yeniden sabitlenmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu şekilde bir sabitlemenin gerçekleştirilmesi en doğru kullanımın gerçekleştirilmesini sağlar. Bu seviyeden az olan kedi kumunda kedinizin tuvaletini yaptığında çok fazla derinlere inmesine neden olur. Böyle bir durumda karşı karşıya kalmamak için mutlaka kedi kumunun miktarının doğru olmasına dikkat edilmelidir.

Etiketler: kedi kumu
Ağustos 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR